avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie sau doar alocatie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie sau doar alocatie?

Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere a copilului pana in ianuarie 2011 si am o indemnizatie de 3030 ron. In luna aprilie urmeaza sa nasc un baietel. Voi primi indemnizatie de crestere( tinand cont ca indemnizatia actuala nu este impozabila si deci-banuiesc- nu se ia in calcul la venituri in ultimele 12 luni) si pentru acest copil sau doar alocatie?
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 20:54, 10 Februarie 2010
O sa primiti aceeasi indemnizatie pana cand cel de-al doilea copil implineste 2 ani.
Depuneti o cerere la servici pentru prelungirea CIC-ului atasand certificatul de nastere al celui de a-l doilea copil si duceti o copie a certificatului la dosarul care l-ati depus pentru primul CIC.

Nu am inteles. Voi primi indemnizatia aferenta primului copil plus inca o indemnizatie identica pentru cel de al doilea sau doar o singura indemnizatie si doua alocatii?
Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inemnizatia pentru cresterea copilului blaga.beni blaga.beni cum se procedeaza când mama copilului naşte în perioada cand contractul de munca este suspendat pentru cresterea primului copil, din motive neimputaile nu ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediu ingrijire crestere copil vasileursache75 vasileursache75 ma aflu in concediu ingrijire copil si am ramas iarasi insarcinata vreau sa stiu daca mai pot lua iarasi ccc primul copil face la nastere un an si patru luni (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)