Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Bunicul meu a decedat cand tata avea 9 luni, tin sa ...

Buna ziua Bunicul meu a decedat cand tata avea 9 luni , tin sa precizez ca tata are acum 55 ani ! Bunica a avut 3 baieti cu bunicul dintre care doar doi mai traiesc , tata are rol la primarie si este singurul care a platit darile ! Ajuta cu ceva faptul ca are rol ?? Dupa moartea bunicului bunica a devenit mostenitoare ?? Cum putem face sa ramana casa pe numele tatalui meu ?? Trebuie deschisa taxa de succesiune dupa bunicul ?? Cum se procedează?? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Surdis , utilizator 09:55, 12 Februarie 2025
Chiar pana acolo merge lacomia?
Da, bunica este mostenitoare. Daca nu cunoasteti legile, macar ganditi ca imreuna cu ea a avut bunicul acele pamanturi si casa.
Ceilalti mostenitori sunt copiii. Toti copiii.
Trebuie facuta succesiunea (taxa se plateste, nu se deschide) iar ca tata sa ramana cu casa, cumpara partile bunicii (jumatatea ei plus partea mostenita) si ale fratilor sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare proprietate fara succesiune ? Gill331 Gill331 Pe casa parintilor mei sunt 2 proprietari...tata si bunicul (tatal lui) , bunicul a decedat in 2002 iar bunica ( mama tatalui meu) in 2005...tata mai are 3 ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Moștenitorii bunicilor ,care au trăit în concubinaj. Popescu1977 Popescu1977 Bunicul meu a trait toata viata împreună cu bunica mea ne fiind căsătoriți, și au avut trei copii. Doi băieți și o fată, băieții nu au fost ... (vezi toată discuția)