Gard despărțitor!
Bună ziua comunitate, am următoarea situație: am moștenit o proprietate de la părinții mei, aceasta având gard despărțitor cu vecinul construit în urmă cu 30 ani. Din cauza timpului, gardul a început să se deterioreze, unii stâlpi înclinandu-se. Vecinul dorește să refacem acest gard, dar el dorește ca să facem noi măsurători și eventual să schimbăm amplasamentul, el considerând că atunci când a fost făcut gardul cineva a intrat pe proprietate sa( când a fost făcut gardul era altcineva proprietar)! El are intabulare si cadastru pe teren și construcții, eu având doar titlu de proprietate, neștiind cu exactitate dimensiunile terenului, nici celălalt vecin de al meu nu are cadastru și intabulare, între noi fiind un gard făcut cu mulți ani în urmă. Care sunt demersurile legale pe care trebuie să le fac pentru a nu ma trezi dat în judecată, vecinul fiind cunoscut ca un procesoman?
Mulțumesc anticipat!
V-aș recomanda pentru început să clarificați care este suprafața faptică pe care o dețineți și pe cât din această suprafață aveți documente, finalitatea fiind întăbularea acestei suprafețe. Pentru început, puteți discuta cu un topograf să vă lămurească ce/cât dețineți.