avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen decizie pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen decizie pensionare

Buna ziua,

Unde este reglementa termenul de incetare a raportului de munca intre angajator si angajat in sensul ca angajatul poate sa mai lucreze in unitate pana la aparitia deciziei de pensionare.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:25, 11 Februarie 2010
Art.41 alin.6 din legea 19/2000
1. Din Legea 19/2000:
Art.41(6) În situaţia asiguraţilor care au depus cerere de pensionare, angajatorii acestora nu pot dispune încetarea raporturilor de muncă, de serviciu sau a calităţii de membru cooperator, după caz, în vederea pensionării, decât după primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare.

2. Din Codul muncii:
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:
...
d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Concediere inainte de emiterea deciziei de pensionare ancristida ancristida Buna ziua, in situatia unei persoane care si-a depus dosarul de pensionare, dar inca nu a primit decizia de pensionare, concedierea din motive ce nu tin de ... (vezi toată discuția)
Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)