avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, tuturor! Aș dori să cumpăr 2 ani de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, tuturor! Aș dori să cumpăr 2 ani de vechime ptr ...

Bună ziua, tuturor!
Aș dori să cumpăr 2 ani de vechime ptr a face cei 35 necesari iesirii la pensie anticipat. Singura perioadă in care nu am lucrat au fost cei 5 ani de facultate, efectuați la zi. Pot cumpăra 2 ani de vechime din cei 5 cât am fost studentă? Menționez că eu am lucrat 11 luni (trecute in Cartea de Muncă) și înainte de cei 5 ani cât am fost studenta la zi. ... Nu am înțeles dacă perioadele de vechime care se pot cumpăra sunt exclusiv perioade în care nu am lucrat/contribuit (eu nu am astfel de perioade in istoric), sau pot cumpăra vechime și ptr anii cat am fost studentă.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gpop , utilizator 21:11, 20 Februarie 2025
Toate detaliile le gasiti, aici:
www.avocatnet.ro/articol_656...
Mulțumesc pentru raspuns. Am citit articolul si am gasit urmatoarea frază: " Perioada acoperită de contractul de asigurare reprezintă stagiul de cotizare și este luată în calcul la obținerea pensiei ptr limită de vârstă."
Deci să înțeleg că dacă aș plati acum niste luni/ani de contribuție, retroactiv, nu se adună la vechime in cazul in care doresc să ies la pensie anticipat? ... ci doar la ieșiriea la pensie la limită de vârstă?
Incă o dată, mulțumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați înțeles și interpretat corect. Vechimea cumpărată se utilizează doar la pensia de limită de vârstă.
Mulțumesc frumos încă o dată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata cu invaliditate 3 este adaugata la perioada contributiva? Manuela Anton Manuela Anton Buna ziua ! 1.)Daca o persoana are grad de invaliditate 3 din 04,04,02019 si a lucrat continuu pana la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu de cotizare realizat sorineldobre sorineldobre Va rog sa-mi dati o consultatie gratuita referitor la calculul vechimii in munca. Am acum (2011) 25 de ani stagiu de cotizare la pensie in sistemul de stat. ... (vezi toată discuția)
Ani de facultate, vechime pentru pensie dannuca dannuca Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca anii de facultate sunt luati in considerare ca vechime pentru pensie si in ce mod, adica daca acea perioada, de cinci ... (vezi toată discuția)