Bună ziua, tuturor!
Aș dori să cumpăr 2 ani de vechime ptr a face cei 35 necesari iesirii la pensie anticipat. Singura perioadă in care nu am lucrat au fost cei 5 ani de facultate, efectuați la zi. Pot cumpăra 2 ani de vechime din cei 5 cât am fost studentă? Menționez că eu am lucrat 11 luni (trecute in Cartea de Muncă) și înainte de cei 5 ani cât am fost studenta la zi. ... Nu am înțeles dacă perioadele de vechime care se pot cumpăra sunt exclusiv perioade în care nu am lucrat/contribuit (eu nu am astfel de perioade in istoric), sau pot cumpăra vechime și ptr anii cat am fost studentă.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Mulțumesc pentru raspuns. Am citit articolul si am gasit urmatoarea frază: " Perioada acoperită de contractul de asigurare reprezintă stagiul de cotizare și este luată în calcul la obținerea pensiei ptr limită de vârstă."
Deci să înțeleg că dacă aș plati acum niste luni/ani de contribuție, retroactiv, nu se adună la vechime in cazul in care doresc să ies la pensie anticipat? ... ci doar la ieșiriea la pensie la limită de vârstă?
Incă o dată, mulțumesc.