avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am întrat în pensie parțial anticipata din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am întrat în pensie parțial anticipata din septembrie ...

Bună ziua! Am întrat în pensie parțial anticipata din septembrie 2023. Pensionarea de drept este în august 2026. Pot beneficia de noua lege, sa mi se reducă un an vârstă de pensionare, având 2 copii?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:58, 6 Martie 2025
Da, puteti beneficia de asa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV - il gasiti , dupa data nasterii , in anexa 5 a Legii 360/2023 - atunci puteti . Pe Legea 263/2010 , cea pe care v-ati pensionat dvs. , stagiul complet de cotizare cuprindea si perioadele de stagiu asimilat de cotizare . Pe Legea in vigoare , pentru aplicarea reducerii pentru copii , acest stagiu e necesar sa fie contributiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt pensionata partial anticipat prin legea 263/2010 ... neculai27 neculai27 Buna ziua, Sunt pensionata partial anticipat prin Legea 263/2010 si ar trebui sa ies la pensie de limita de varsta in ianuarue 2026. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Buna ziua. o persoana care nu are stagiul complet de cotizare ... veronicam veronicam Buna ziua. O persoana care nu are stagiul complet de cotizare pentru pensionare, poate beneficia de reducerea varstei de pensionare pt ca a crescu doi copii:( ... (vezi toată discuția)