avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am si eu o intrebare. In urma cu 12 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am si eu o intrebare. In urma cu 12 ani bunica mea ...

Buna seara , am si eu o intrebare.
In urma cu 12 ani bunica mea a murit lasand ca moștenire o casa . Aceasta avea 3 copiii. In tot acest timp nu s-a facut succesiunea, iar acum doi dintre frati doresc sa faca succesiunea ca sa poata vanda imobilul . Intre timp mama mea cel de-al 3 lea copil si cea care in tot acest timp s-a preocupat de casa, a investit in ea nu doreste sa vanda casa . Cu totii sunt de acord cu succesiunea si punerea actelor in regula astfel incat sa fie propietari pe imobil. Este posibil ca acestia sa înstrăineze proprietatea daca unul dintre moștenitori nu este de acord cu vinderea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ANAstate1234 , utilizator 23:22, 17 Martie 2025
După dezbaterea succesiunii, proprietatea (casa) o pot vinde doar împreună (niciunul nu o are pe toată).
Sau fiecare coproprietar poate să vândă ceea ce are, respectiv cota lui parte (1/3).
Sau oricare poate sa ceară partajul.
Dacă mama dvs nu vrea să fie vândută casa, atunci ar trebui să incheie cu frații ei un act de partaj, să le plătească fratilor ei o sultă (contravaloarea în bani a părții lor) și ea sa devină proprietar exclusiv în urma partajului.
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2025
romascanu, moderator
Va multumesc pentru răspunsul prompt! Seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare-succesiune izabela_iza izabela_iza va rog sa-mi spuneti daca tatal meu isi poate vinde partea apartamentului care ia revenit dupa moarte mamei altei persoane fara aprobarea copiilor.va multumesc (vezi toată discuția)