Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii-incetarea de drept a contractului de munca. Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei spete: ...

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei spete:
Un salariat este in concediu medical pana pe data de 24.03.2025
si in data de 18.03.2025 primeste de la Casa de pensii decizia de pensionare pentru limita de varsta ( a beneficiat de reducerea varstei de pensionare cu aproximatov 6 ani pt. gr.I si gr.II),
Salariatul comunicata la angajator decizia de pensionare azi 20.03.2025.
1.Intrebare este daca poate angajatorul sa-i inceteze de drept contractul de munca pe data de 25.03.2025 (salariatul fiind pana in 24.03.2025 in concediu medical) tinind cont de termenul de 5 zile lucratoare prevazut la art.56 (2) din Codul muncii ?
2. La ce data trebuie sa emita decizia, sa inceteze de drept contractul de munca al salariatului si sa transmita in revisal inceatare CIM , ca angajatorul sa respecte prevederile legale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 20 Martie 2025
C.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare , nu dupa terminarea concediului medical...adica la 20.03.2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la pensionare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Un salariat primeste acasa decizia de pensionare pt. limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pe 04.02.2014. La unitate comunicarea de ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)