avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere cim pt pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere cim pt pensionare

Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un concediu medical pana pe data de 22.05.2015. Cu ce data trebuie sa-i desfac contractul?
Multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 15:22, 27 Mai 2015
Intrucat nu ati specificat ce fel de decizie de pensie de boala (gr. I, II, sau III) este, va redau art. 56, alin. 1, lit. c). din C.M.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
................
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; In ipoteza ca este o decizie de pensionare gr. III, "incetarea de drept" a CIM are loc la data comunicarii deciziei, in speta data de 27.05.2015 si trebuie comunicata angajatului, prin Decizie de constatare a incetarii de drept a CIM, in termen de 5 zile. Dumneavoastra nu "desfaceti" contractul pentru ca el inceteaza de drept. Puteti insa, in continuare, sa incheiati cu angajatul un nou contract, pe perioada determinata, pe baza C.M. si a legii nr. 263/2010
Cu data de 27.05.2015 ii incetati c.i.m.
Este vorba de o decizie medicala asupra capacitatii de munca grad de invaliditate grad 2.
Cand a fost emisa acea decizie?
pe data de 19,05,2015 si primita de noi la societate pe 27,05,2015. atunci a fost adusa de catre salariat.

Alte discuții în legătură

Pensia de drept ContSters228970 ContSters228970 daca am implinit varsta pentru pensia de drept, conform art.56 si 57 din codul muncii,sunt obligat sa ma pensionez? c.m. este nul dupa implinirea varstei? (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am primit azi o decizie de pensionare pe caz de boala, invaliditate gr 3 din data de 10.10.2017. Cu ce data fac incetarea contractului angajatului?Cu azi, data ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. dupa comunicarea deciziei asupra capacitatii de munca invaliditate gradul iii Teodora Simona Teodora Simona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O salariata a depus la secretariatul institutiei decizie medicala asupra capacitatii de munca incadrandu-se ... (vezi toată discuția)