avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj ,succesiune, moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj ,succesiune, moștenire

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns.
Părinții au divortat după mai mulți ani de la căsătorie. Tata nu vrea să facă partajul bunurilor astfel că bunurile au rămas comune deși există certificat de divorț. În cazul decesului unuia dintre părinți (Dumnezeu să le dea viață îndelungată)cum se împart bunurile și ce i se cuvine singurului copil adult și căsătorit la rândul său? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:31, 21 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
un parinte, nu il mai mosteneste pe celalalt, dvs sunteti singurul mostenitor al fiecaruia dintre ei. ( asta daca niciunul nu se recasatoreste, nu mai are copii). ca ex daca prima decedeaza mama, dvs veti deveni mostenitor al mamei si coproprietar ( daca parcurgeti procedura notariala pt succesiune) cu tata in cote egale.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire -partaj limac limac Doi soti divorteaza si nu au facut partajul - din motive obiective - unul dintre ei isi reface viata , se recasatoreste , isi cumpara masina si apartament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat ... liliana pirvu liliana pirvu Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat in luna iunie a acestui an. Dupa o saptamana a decedat si sotia lui cu care locuia in aceeasi ... (vezi toată discuția)