avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Din tot ce am citit până acum despre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Din tot ce am citit până acum despre concubinaj ...

Buna ziua. Din tot ce am citit până acum despre concubinaj am observat că nimic nu este un favoarea mea. Totuși îndrăznesc să întreb .. Noi suntem împreună de 15 ani! In timpul acesta am cumpărat un apartament și o mașină care sunt pe numele lui. As vrea sa știu la ce să mă aștept în cazul în care situația se schimbă? As dori un sfat ! Daca mergem la notar să facem un contract de concubinaj ( așa am înțeles că se numește) e posibil? Menționez că noi suntem împreună și plătim împreună absolut tot...adică ratele apartamentului și la mașină (banii pentru mașină au fost împrumutați de la persoana fizica dar tot un fel de rata plătim) iar ratele apartamentului sunt trase din contul lui bancar. Eu am o garsoniera dintr-o căsătorie anterioară dar asta știu sigur că este a mea pt că am dobândit garsoniera la divorț!
Mulțumesc anticipat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mergem la notar să facem un contract de concubinaj ( așa am înțeles că se numește) e posibil?

nu exista, nu e posibil
sa va doneze o cota parte din casa si sa deveniti coplatitor la credit.
bunurile sunt proprii ale lui,deci daca va despartiti maine, nu aveti nimic.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_440...
Mulțumesc!

Și dacă ne căsătorim? Tot așa rămâne situația?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va casatoriti, situația e mai buna, incheiati o conventie matrimoniala prin care include bunurile și creditul în comunitatea de bunuri. Regimul matrimonial se incheie inainte de căsătorie și se aplica la data casatoriei. Prin aceasta conventie, bunurile devin comune, ca și datoriile
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
gi-jane2, moderator
Mulțumesc din nou. :)

gi-jane2 a scris:

Dacă va casatoriti, situația e mai buna, incheiati o conventie matrimoniala prin care include bunurile și creditul în comunitatea de bunuri. Regimul matrimonial se inchiie inainte de căsătorie și se aplica la data casatoriei. Prin aceasta conventie, bunurile devin comune, ca și datoriile

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)