Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Regimul comunitatii conventionale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Regimul comunitatii conventionale

Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp urmeaza sa ne casatorim. Din ce am citit am vazut ca bunurile dobandite inainte de casatorie sunt strict ale celui care le-a cumparat si in cazul unui partaj nu se impart. Ideea este ca si eu am participat la cheltuielile legate de credit , numai ca nu apar pe contractul de vanzare cumparare..o conventie matrimoniala adoptand regimul comunitatii conventionale,este valabila numai in timpul casatoriei,sau in caz de divort acele bunuri proprii incluse in comuniatate se impart?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:32, 16 Septembrie 2013
Daca ati participat la achizitionarea imobilului de ce nu sunteti trecuta coproprietara?

Daca nu alegeti un alt regim matrimonial, regula este cea a comunitatii legale de bunuri. Vorbim despre regimuri matrimoniale doar de la data incheierii casatoriei.

Nimic nu va impiedica insa sa faceti dovada contributiei la achizitionarea bunului.Nu vorbim de proprietate comuna devalmasa a sotilor, ci de o proprietate pe cote-parti.

Ratele achitate in timpul casatoriei reprezint acontributie comuna.
nu am putut fi coproprietar deoarece titularul creditului prima casa este prietenului si atunci doar el a putut fii trecut ca si proprietar al locuintei..(asa mi s-a spus de la banca)...cum as putea face dovada ca am contribuit (bani de avans+acte+modernizarea locuintei)la achizitionarea lui?multumesc
Cel mai bine ar fi sa adoptati regimul comunitatii conventionale, sa incheiati o conventie prin acre sa includeti acest bun in comunitatea de bunuri.
prin conventia aceasta matrimoniala,in caz de divort,apartamentul inclus ca si bun comun se imparte?adica am garantia ca am dreptul 50%??multumesc
Da, mai ales ca platiti impreuna imprumutul.

Alte discuții în legătură

Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial Pupazica Pupazica Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc.Sotul meu a luat prin prin programul \\"prima casa\\" un apartament pe numele lui. Doresc ca dupa casatoriei sa fim ... (vezi toată discuția)