Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Fac parte din Comisia de disciplină a școlii, care ...

Bună ziua!
Fac parte din Comisia de disciplină a școlii, care trebuie să stabileasca vinovătia/nevinovătia unui profesor. Ce acțiuni poate întreprinde comisia pentru aflarea adevărului.
Declarațiile părților au fost luate înainte de constituirea comisiei, de către alți profesori. Declarațiile părților sunt contradictorii. Copiii care au fost martori nu doresc să dea declaratii, de frică să nu fie agresați de copilul care a depus plângerea împotriva profesorului. Care sunt limitele comisiei? Cum să aflu adevărul dacă nu pot cerceta împrejurările, dacă nu pot întreba copiii ? Are comisia dreptul legal să întrebe copiii despre fapta profesorului? Ni s-a cerut să luăm o decizie doar pe baza declarațiilor celor două părți, care sunt contradictorii. Pe cine să cred? Ajutați-mă, vă rog, să fiu corectă în decizia mea!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:52, 27 Martie 2025
Declarațiile părților care au fost luate înainte de constituirea comisiei, de către alți profesori. nu le puteti folosi , comisia este cea care audiaza partile , nu alti profesori.

Convovcati la audiere persoanele martore la eveniment.
Înțeleg că comisia trebuie să audieze părțile și să întocmească proces verbal cu ceea ce declară părțile, Singurii martori sunt elevii clasei. Stiu că elevii nu pot da declarație decât în prezența părinților. Dar elevii pot fi audiați de comisia de disciplină? Cum se procedează?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, pot fi audiati in prezenta unuia dintre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa-mi duc copilul la tribunal la audieri  stafie m          stafie m in procesul fond-program vizita minor mi sa cerut sa duc copilul de 7 ani la tribunal la audieri si vreau sa stiu cine o sa-l audieze ? ce intrebari o sa i se ... (vezi toată discuția)
Jigniri,amenintari,umiliri si agresiune fizica minor bogorodea_marian bogorodea_marian Fica mea in varsta de 14 ani a fost jignita,amenintata,umilita si agresata fizic in sala de curs a scolii de doi profesori in doua situatii diferite,in fata ... (vezi toată discuția)