avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare politia locala trimisa la organele de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare politia locala trimisa la organele de cercetare penala

Buna ziua, am facut o sesizare la biroul Disciplina in constructii, care apartine de Politia Locala. S-a confirmat sesizarea iar ei neavand competente in a dispune masuri, sesizarea a fost trimisa mai departe, la organele de cercetare penala. Cel putin asa scrie in raspunsul lor.

Ma puteti indruma unde anume pot cere informatii despre sesizarea mea sa vad stadiul in care este si pe baza a ce? Pe numarul de inregistrare la politia locala nu mai pot, ca primesc acelasi raspuns cum ca a fost trimisa mai departe. Trebuiau sa imi dea ei alt numar?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
geogeooo, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:21, 19 Aprilie 2025
Cereti la politia locala, sa va comunice nr. de inregistrare la organul penal, a sesizarii dvs.
Petițiile greșit îndreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare catre autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmând ca petiționarul să fie înștiințat despre aceasta.

In acest sens, cei de la Politia Loca;la trebuia sa va comunice si la cine a redirectionat petitia dvs , situati in care va adresati acelei institutii pentru a cunoaste stadiul petitiei.
Petitia initiala nu a fost gresit indreptata. Politia locala a constatat fapta, dar nu au competente in a dispune masuri legale, drept urmare ei au sesizat organele de cercetare penala. Ma gandesc ca aceasta sesizare este in numele lor? La baza este vorba de o constructie fara autorizatie intr-o zona de protectie a monumentelor istorice.

Eu stiu ca lucrurile astea pot dura foarte mult timp si inca speram intr-un rezultat, oricand ar fi venit el, dar daca ar fi trebuit sa spuna unde anume a ajuns sau macar un numar de inregistrare ma face sa cred ca pot astepta mult si bine ca o vor face pierduta, din pacate. Se face un an de zile de la sesizarea initiala, in martie 2024, in iunie am primit confirmarea faptelor si in ianuarie am revenit la ei intreband ce se mai intampla cu ea, moment in care mi-au zis acelasi lucru ca in iunie, ca au sesizat organele...

Solicitarile pe care le faceti la politia locala, trebuie facute in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Se pot trimite prin posta cu confirmare de primire. Notificarea scrisa confirmata de primire responsabilizeaza. Nu pot spune ca nu au primit notificarea.
Multumesc pentru raspuns.

Solicitarea pentru politia locala a fost facuta in scris, am nr. de inregistrare si data pentru ea. Am primit raspuns si pe baza acestui numar, dupa 6 luni, am mai intrebat eu o data de ce se mai intampla cu solicitarea. De fiecare data am primit acelasi raspuns de la ei cum ca "avand in vedere ca faptele au fost executate fara autorizatie de constructie [...] au fost sesizate organele de cercetare penala [...]". Si asta este tot ce stiu, pare ca s-a pierdut pe drum si nu stiu ce s-a intamplat mai departe cu ea si unde este in momentul asta. Presupun ca ar trebui sa fie la Inspectoratul de politie.

Politia locala din orasul in care locuiesc nu poate aplica sanctiuni, doar constata contraventiile. Prin urmare, treaba lor in solicitarea mea, pana in punctul asta, a fost indeplinita. Dar mai departe? Nu am primit niciun alt nr. de inregistrare (prin care au fost sesizate organele de catre ei). Considerati ca trebuiau sa imi dea automat sau trebuie sa intreb eu special de acest lucru? Sau intre ei au alte proceduri si nu exista vreun numar?

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)
Politia romana.. BEJAT BEJAT Am fost batut de 2 persoane de mau bagat in spital,am depus plangere la politie dar acestia nu au trimis dosarul la judecatorie il tot amana.Ce as putea sa ... (vezi toată discuția)