Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Mama a mostenit impreuna cu fratele un imobil si terenuri, ...

Buna ziua,
Mama a mostenit impreuna cu fratele un imobil si terenuri, ei fiind frati doar de mama, bunurile au fost realizare de bunicul mamei si bunica, dupa moartea bunicului, bunica a facut un testament fratelui mamei prin care i-a lasa partea ei de avere, dupa decesul bunicii in 2005 nu s-a facut succesiunea bunurilor, acum in 2025 fratele mamei a obtinut titlu de proprietate de la primarie ca fiind el unicul mostenitor apoi s-a inregistrat la cadastru, iar ulterior a vandut imobilul altei persoane, fara sa dezbata mostenirea si fara instiintarea mamei. Intrebarea este daca acest lucru este legal , el neavand certificat de mostenitor si cum se poate contesta acest lucru?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)