avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate flota partener bolt
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate flota partener bolt

societate flota partener bolt are in loc de angajati srl partenere care face serviciul de transport in locul flotei iar flota percepe un comision de 10% pentru aceasta. flota este neplatitoare de tva si are casele de marcat inclusiv masinile inchiriate in locul srl colaboratoare. care sunt notele contabile corecte mentionez ca in acest moment inca bolt nu a facturat catre flota factura pentru comision deoarece valoarea comisionului este mai mica decat bonusurile acordate. mai mentionez ca banii care sunt incasati de catre bolt prin intermediul aplicatiei sunt virati in contul societatii flota. iar societatile colaboratoare incaseaza de la clienti contravaloarea curselor prestate de acestia iar banii incasati sunt retrinuti ca avans inaintea facturarii de catre acestia pentru prestatia de transport societatii flota iar dupa facturare societatea flota vireaza diferenta in contul societatilor colaboratoare. flota are practic venituri din comisionul ce este datorat de catre societatiile colaboratoare si mai are si venituri de prestarea de catre angajatii proprii/ admin care presteaza si acesta curse pentru clienti. multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: JANAI , utilizator 14:03, 22 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cursele efectuate sunt evidentiate in bonurile fiscale unde apare inclusiv modul de incasare : numerar sau altfel (pe bon scrie card) iar raportul zilnic Z se inregistreaza ca venit. Banii incasati cu numerar se depun la casieria unitatii sau se compenseaza cu firma partenera in contul sumelor pe care aceasta trebuie sa ii incaseze de la dumneavoastra in baza facturilor emise.
In primiul rand va muLmesc respectuos pentru ca a ti acordat interes sa raspundeti intrebarii mele. Mentionez ca pe bonuri fiscale nu apare ca si la societatile care fac taxi pozitia incasare numerar sau card bancar deoarece in aplicatia bolt banii cash sunt transferati in contul bolt care face retinerile pentru comisioane etc si vireaza in societatea flota care la randul ei vireaza in contul firmelor partenere pe baza facturilor. ma interesa in mod deosebit daca din punct de vedere legal este corect sa fac urmatoarea inregistrare contabila :
4111=462 in loc de 4111=704 , facturi emise de bolt in numele societatii flota pentru beneficiarii transportului iar in momentul facturarii de catre sc partenere srl sau ... pers juridice (NU Angajati) nota contabila
462=401, diferenta lui 462 reprezinta comision flota si se pune pe 704.
SI ca o a doua problema este
-facturarea serviciilor facute de bolt care orientativ o pot vedea in aplicatie ca diferenta intre venit brut si venit net minus bonificari iar ulterior la facturare servicii bolt pot depune dec 301 si 390 si 100 imp nerezidenti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa caen 4939 transport colaborare bolt crisrian crisrian Buna seara ! Am un Pfa caen 4939 transport colaborare Bolt .Eu sant colaborator flota. Am ca cheltuieli ,cheltuielile cu autoturismul si ca venit ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila agentie de turism fara tva denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma puteti ajuta cu o monagrafie contabila pentru o agentie de turism neplatitoare de tva? Eu ma gandeam sa fac asa: inregistrarea factura clienti ... (vezi toată discuția)
Monografie agentie de turism raluka_ioa raluka_ioa buna ziua as dori sa ma ajutati cu o monografie contabila la o agentie de turism revanzatoare am un client care a platit un pachet turistic in numerar ... (vezi toată discuția)