avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Tatal meu a decedat in urma cu un an si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Tatal meu a decedat in urma cu un an si jumatate.Titlul ...

Buna ziua.Tatal meu a decedat in urma cu un an si jumatate.Titlul de proprietate este pe numele lui,in care e pamantul arabil(doar o parte cadastrat,prin programul national de cadastrare),si curti-constructii (casa si teren).Mama este decedata din 2012.Mai am o sora.Imi puteti spune daca putem dezbate succesiunea la notar,doar in baza TP,fara a fi cadastrate toate terenurile si casa?Casa a fost construita cam in 1965,stiu sigur in baza unui proiect,pe care nu-l mai gasim,iar de la primarie spun ca nu mai au in arhiva actele astea.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 12:33, 27 Aprilie 2025
Teoretic da.
Practic este bine sa aveți cadastru pentru ca:
1. Se vede exact suprafața casei. Nu ceea ce s-a declarat la Primarie.
2. Este foarte posibil sa existe neconcordante intre suprafețele din titlu și suprafețele ieșite din măsurători. Având documentație cadastrala, notarul vă poate menționa în certificatul de moștenitor suprafețele actuale.
3. Dacă aveți documentații cadastrale, notarul vă va face și intabularea certificatului de moștenitor la Cartea funciara.
Multumesc frumos!Duminica placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)