avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut succesiunea dp tatăl meu..Atunci mama mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut succesiunea dp tatăl meu..Atunci mama mea mi a făcut ...

Am făcut succesiunea dp tatăl meu..Atunci mama mea mi a făcut contract de întreținere cu anumite cote părți din clădire și teren agricol. Mama mea a decedat și ea. Daca am acel contract de întreținere, mai este nevoie sa fac succesiunea și după ea?
Cel mai recent răspuns: elenalenuta , utilizator 20:26, 2 Mai 2025
Buna ziua, in principiu daca aveti contract de vanzar-cumparare cu clauza de intretinere sunteti proprietar de la data semnarii contactului, prin urmare nu mai trebuie dezbatuta succesiunea pentru aceasta proprietate, sub rezerva unor clauze contractuale atipice. Desigur daca in masa succesorala se afla si alte bunuri, atunci este necsara succesiunea.
Dacă la data decesului, mama nu mai avea și alte bunuri în proprietate (în afara de ce v-a transmis prin contractul de întreținere), nu mai trebuie sa dezbateti moștenirea.
Ar trebui sa radiati dreptul de uzufruct viager din Cartea funciara pentru bunurile din contract și atât.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in principiu daca aveti contract de vanzar-cumparare cu clauza de intretinere sunteti proprietar de la data semnarii contactului, prin urmare nu mai trebuie dezbatuta succesiunea pentru aceasta proprietate, sub rezerva unor clauze contractuale atipice. Desigur daca in masa succesorala se afla si alte bunuri, atunci este necsara succesiunea.

Am doar contract de întreținere. Și certificat de moștenitor. Nu e contract de vânzare - cumpărare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)
Succesiune aspera68 aspera68 Buna seara,suntem doi frati care dupa moartea tatalui am facut succesiunea,iar impreuna cu mama care era in viata atunci,am dobandit dreptul de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)