avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului

Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , Bunicul a decedat acum 3 ani in ianuarie pe 13 iar bunica app 2 ani tot in ianuarie dar pe 1 .Ambii copii ai bunicilor rescpectiv mama si unchiul meu au decedat ,iar varul meu a spus ca nu este interesat sa atace actul deoarece stie cat m-am chinuit cu ei amandoi fiind foarte bolnavi,iar el neputanduse ocupa de ei a spus ca nu este normal si moral ca el sa faca asta.
Intrebarea mea este urmatoarea :dupa decesul bunicilor trebuia sa ajung la notariat sa schimb actele sau acestea raman ca valabile (nr la politie am fost sa bag pe cineva in spatiu si le-am aratat actele si mi-au spus bun dar unde sunt acteele de vanz -cump ?actul de proprietate asupra ap. pai astea sunt altele nu mai am )? respectiv ,,contractul de intretinere'' in care ei isi rezerva dreptul de uzufruct viager si mi-l atribuie , si respectiv o incheiere de la ANCPI prin care se admite radierea intabularii dreptului de proprietate al bunicilor asupra apartamentului si admite intabularea dreptului de proprietate in favoarea mea si admite notarea dreptului de uzufruct viager asupra imobilului.
a doua intrebare este daca varul meu sau fratele se razgandesc pot ataca actul ?bunici mei nu i-au informat cand am facut actele doar pe mama care era singurul copil mostenitor direct in viata la vremea respectiva ,si am acte de la IML ,am fost cu ei si au fost consultatii in vederea stabiliri deplinatatii facultatilor mentale desii banuiesc a nu prea mai au mare insemnatate acum .
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
nicoletaghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:48, 23 Septembrie 2014
contractul de vanzare cumparare nu poate fi atacat in conditiile date. dvs. trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama.
Actul dumneavoastra de proprietate este Contractul de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct.Acesta va trebui insotit obligatoriu cand aveti nevoie de el,de certificatul de deces al fostului beneficiar de uzufruct,sau extras de carte funciara in care sa aveti notate radierea clauzei de uzufruct,pe care daca nu ati facut-o trebuie sa o faceti.In rest numai de bine!
mai întâi hotărâți-vă: aveți contract de vânzare cumpărare ori contract de întreținere?
doi, ați făcut întăbularea în cartea funciară?
Va multumesc frumos :)
gicu13 a scris:n
nmai întâi hotărâți-vă: aveți contract de vânzare cumpărare ori contract de întreținere?ndoi, ați făcut întăbularea în cartea funciară?n
nn

este vorba de contract de intretinere acesta este titlul actului .noi CA si C.A sotii in calitate de beneficiari ai contractului de intretinere asistati in baza legii 17/2000 de referent in cadrul serviciului de autoritate tutelara al sectorului 3 si GNicoletain calitate de debitor al obligatiei de intretinere a intervenit prezentul contract de ntretinere in urmatoarele conditii : Noi Ca si ca transmitem drei GNicoleta apartamentul nr x situat in Bucuresti .....nr cadastral provizoriu..fiind inscris in cartea funciara xxxx asa cum rezulta din extrasul e carte funciara pentru autentificare valabil pana la 17 .01.07 (intre timp eu a ridicat de la notariat pana in acea data autentificarea de la ancpi privind radierea intabulari dreptului de proprietate al bunicilor mei si admiterea intabularii dreptului de proprietate al meu asupra imobilului impreuna cu admiterea dreptului de uzufruct viager .
In contractul de intretinere mai este specificat dupa obligatiile mele ca si dobanditoare : Dobanditoarea , debitor al aobligatiei de intretinere , intra in stapinirea apartamentului de drept de azi, data semnarii si autentificariicontractului, iar de fapt la data la data decesului ambilor beneficiari ai dreptului de uzufruct viager.
Am omis sa trec toate datele de identificare ,adresele si altele neavand suficient loc deasemenea am considerat ca nu este relevant .

Va multumesc foarte mult tuturor pentru amabilitate raspunsuri si mai ales pentru promptitudine =D>
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
nicoletaghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Scoatere persoana decedata din contract vanz-cump stressy stressy Buna ziua, V-as ruga sa ma indrumati unde tb sa merg ca sa rezolv urm problema: acum vreo 6 ani bunicul meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)