avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă nu am copil, frații vitregi mă pot moșteni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă nu am copil, frații vitregi mă pot moșteni?

Bună ziua. 1 Dacă nu am copil. frații vitregi. Din aceași mama . Pot sa îmi moștenească casa . 2 Dacă da . Pot sa îmi donez casa sa nu mai aibă vrun drept după decesul meu . Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:45, 6 Mai 2025
Daca nu aveti mostenitori rezervatari ( parinti , copii sau sot/sotie ) puteti lasa prin testament orice bun , cui doriti dvs. pe lumea asta , nimeni nu-l poate desfiinta . Nu aveti de ce sa va donati casa ( inteleg ca sunteti proprietar pe acea casa ) , lasati-o in proprietatea dvs. cat traiti . Testamentul il puteti revoca oricand si sa intocmiti altul , donatia — nu . Fara testament , intr-adevar , fratii va vor mosteni , chiar daca sunt doar de mama .
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Testament sau contract vanzare cumparare ? leand leand Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire -mama s-a recasatorit acum 16 ani cu tatal meu vitreg care detinea o casa pe numele lui.Tatal vitreg nu are copii ... (vezi toată discuția)