Lucrez la o instituție de stat unde urmează o reorganizare și o nouă organigramă. Din informațiile pe care le avem (neoficiale), unul dintre criteriile pentru disponibilizare ar fi vechimea totală în muncă — adică să plece persoana cu cea mai mică vechime în muncă.
Eu sunt cea mai tânără și am cea mai mică vechime totală. În plus, am și un copil de 3 ani acasă.
Întrebarea mea este: este legal ca vechimea totală în muncă să fie singurul criteriu pentru a decide cine pleacă? Există obligația să se țină cont și de faptul că am un copil mic? Această practică este normală și legală în instituțiile publice?
În caz de reorganizare a activității autorității sau instituției publice, funcționarii publici vor fi numiți în noile funcții publice sau, după caz, în compartimentele rezultate, în următoarele cazuri:
a) se modifică atribuțiile aferente unei funcții publice mai puțin de 50%;
b) sunt reduse atribuțiile unui compartiment;
c) este schimbată denumirea funcției publice fără modificarea în proporție de peste 50% a atribuțiilor aferente funcției publice;
d) intervin modificări în structura compartimentului.
Aplicarea prevederilor de mai sus se face cu respectarea următoarelor criterii:
a) categoria, clasa și, după caz, gradul profesional ale funcționarului public;
b) îndeplinirea condițiilor pentru ocuparea funcției publice;
c) să fi desfășurat activități similare.
- extras Codul Administrativ -
Oug 63/2010
stefanapalaghie
Sub invocata oug 63/2010, ne olbliga, sa facem o cerere ca sa putem participa la ,,concursul \"de restructurare ce se va da in curand. Cine nu inainteaza o ... (vezi toată discuția)