avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la o instituție de stat unde urmează o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la o instituție de stat unde urmează o reorganizare ...

Lucrez la o instituție de stat unde urmează o reorganizare și o nouă organigramă. Din informațiile pe care le avem (neoficiale), unul dintre criteriile pentru disponibilizare ar fi vechimea totală în muncă — adică să plece persoana cu cea mai mică vechime în muncă.
Eu sunt cea mai tânără și am cea mai mică vechime totală. În plus, am și un copil de 3 ani acasă.
Întrebarea mea este: este legal ca vechimea totală în muncă să fie singurul criteriu pentru a decide cine pleacă? Există obligația să se țină cont și de faptul că am un copil mic? Această practică este normală și legală în instituțiile publice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 10 Mai 2025
În caz de reorganizare a activității autorității sau instituției publice, funcționarii publici vor fi numiți în noile funcții publice sau, după caz, în compartimentele rezultate, în următoarele cazuri:
a) se modifică atribuțiile aferente unei funcții publice mai puțin de 50%;
b) sunt reduse atribuțiile unui compartiment;
c) este schimbată denumirea funcției publice fără modificarea în proporție de peste 50% a atribuțiilor aferente funcției publice;
d) intervin modificări în structura compartimentului.

Aplicarea prevederilor de mai sus se face cu respectarea următoarelor criterii:
a) categoria, clasa și, după caz, gradul profesional ale funcționarului public;
b) îndeplinirea condițiilor pentru ocuparea funcției publice;
c) să fi desfășurat activități similare.
- extras Codul Administrativ -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Oug 63/2010 stefanapalaghie stefanapalaghie Sub invocata oug 63/2010, ne olbliga, sa facem o cerere ca sa putem participa la ,,concursul \"de restructurare ce se va da in curand. Cine nu inainteaza o ... (vezi toată discuția)
Reorganizare primarie, noua organigrama. destituire functionar public? AlinMandrica AlinMandrica Hristos a inviat! Imi puteti spune va rog frumos, daca o Primarie se reorganizeaza, exista posibilitatea ca un functionar public sa fie destituit din functia ... (vezi toată discuția)