avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restructurare functii publice de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restructurare functii publice de conducere

Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect>
In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere este restructurata. Noua organigrama include doar un post de conducere in loc.de doua, iar numarul posturilor de executie, de acelasi nivel este redus de la 10 la 8. Ce se intampla cu functionarul public de conducere al carui post a fost restructurat? Se transforma in functie publica de executie? Are prioritate in ocuparea unei functii publice de nivel inferior? Precizez ca nu sunt posturi vacantei Functi onarul public de conducere participa la examen pentru ocuparea uneia din cele 8 functii de nivel superior? Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: profiterolrol , utilizator 18:17, 15 Decembrie 2010
Daca selectia urmeaza sa se realizeze ca urmare a unui concurs, atunci nimic nu va impiedica sa va inscrieti pentru ocuparea unui post de executie pentru care indepliniti conditiile de studii si vechime.
Legea nr.188/1999 prevede:

Art.99 (7) Functionarul public de conducere are prioritate la ocuparea unei functii publice vacante la nivel inferior.

Art. 100. - (1) In caz de reorganizare a autoritatii sau institutiei publice, functionarii publici vor fi numiti in noile functii publice sau, dupa caz, in noile compartimente in urmatoarele cazuri:
a) se modifica atributiile aferente unei functii publice mai putin de 50%;
b) sunt reduse atributiile unui compartiment;
c) este schimbata denumirea fara modificarea in proportie de peste 50% a atributiilor aferente functiei publice;
d) este schimbata structura compartimentului.
(2) Aplicarea prevederilor alin. (1) se face cu respectarea urmatoarelor criterii:
a) categoria, clasa si, dupa caz, gradul profesional ale functionarului public;
b) indeplinirea criteriilor specifice stabilite pentru functia publica;
c) pregatirea profesionala;
d) sa fi desfasurat activitati similare.
(3) In cazul in care exista mai multi functionari publici, se organizeaza examen de catre autoritatea sau institutia publica.
(4) Reducerea unui post este justificata daca atributiile aferente acestuia se modifica in proportie de peste 50% sau daca sunt modificate conditiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii.
(5) In cazul reorganizarii activitatii prin reducerea posturilor, autoritatea sau institutia publica nu poate infiinta posturi similare celor desfiintate pentru o perioada de un an de la data reorganizarii.
"Precizez ca nu sunt posturi vacantei Functi onarul public de conducere participa la examen pentru ocuparea uneia din cele 8 functii de nivel superior? "

Ori sunt posturi vacante ori nu sunt?...:(
In cazul meu conf.OG 63/2010 postul meu a fost transformat in post de executie,fiind incadrat ca inspector.Din 160 de persoane numai postul meu a fost reorganizat fiind la SPCLEP.A facut multa economie statul roman de pe urma celor 25 % cat luam eu ca spor de conducere.A mai venit si Boc cu 25% si uit asa iau salariul la jumate.Dar nu e nimic sa fim sanatosi ca eu tot acolo sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Oug 63/2010 stefanapalaghie stefanapalaghie Sub invocata oug 63/2010, ne olbliga, sa facem o cerere ca sa putem participa la ,,concursul \"de restructurare ce se va da in curand. Cine nu inainteaza o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de postul pe care il ocup sau pe care il voi ocupa tavy tavy poate cineva s-a lovit de o asemenea situatie.Lucrez intr-o institutie publica.Am fost cu studii medii timp de 20 de ani,am urmat o facultate de 6 ani,sunt ... (vezi toată discuția)