avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am și eu o întrebare privitoare la legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am și eu o întrebare privitoare la legea 77 din ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare privitoare la legea 77 din codul fiscal ,care se refera la deducerea personala pentru un copil aflat în intretinere care este înscris la școală. În cazul în care se aplica aceasta lege se majorează salariu net cu 100ron? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 10 Mai 2025
Copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului sunt consideraţi întreţinuţi.

Deducerea personală suplimentară se acordă astfel:
a) 15% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la nivelul prevăzut la alin. (3);

b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învăţământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.

Deducere personală este o formă de ajutor prin care aceste categorii de angajați pot plăti dări mai mici la stat și, implicit, pot avea un salariu net lunar mai consistent, prin micșorarea bazei impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului ... ileana brinda ileana brinda Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului a implinit 18 ani dar este -bineinteles- tot in intretinerea parintelui? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de deducere suplimentară? Badiu Nicolae Badiu Nicolae Bună! Doresc să știu dacă pot beneficia de deducere suplimentară personală pe impozit conform L 227/2015 art 77(modificat prin ordonanța de urgență ... (vezi toată discuția)
Dducerea de bază pe salariu wagnercristy54 wagnercristy54 Bună ziua până la urmă deducerea de bază pe salariu se face la unul din părinții sau la amândoi. Noi avem doi copii și eu și soția suntem angajați. ... (vezi toată discuția)