avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pot beneficia de deducere suplimentară?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pot beneficia de deducere suplimentară?

Bună! Doresc să știu dacă pot beneficia de deducere suplimentară personală pe impozit conform
L 227/2015 art 77(modificat prin ordonanța de urgență 16/2022), punct (10) litera b)?
Sunt pensionar militar. Sunt angajat ca ,,îngrijitor" la o scară de bloc cu contract de muncă. Venitul brut lunar este de aproxativ 959 de lei brut, iar net de 609 lei!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 12:06, 27 Noiembrie 2023
Daca e vorba de asta :" b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învăţământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora. "

atunci da , aveti dreptul la aceasta deducere suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului ... ileana brinda ileana brinda Buna ziua, deducerea suplimentara se aplica daca, fiul salariatului a implinit 18 ani dar este -bineinteles- tot in intretinerea parintelui? (vezi toată discuția)
Bună ziua! am și eu o întrebare privitoare la legea 77 din ... Petre.S Petre.S Bună ziua! Am și eu o întrebare privitoare la legea 77 din codul fiscal ,care se refera la deducerea personala pentru un copil aflat în intretinere care ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. buna ... elena-preda elena-preda Ordonanta 16/2022 referitoare la deducerea din impozit. Buna ziua, Am un ccopil de 12 ani, fapt pe care voi beneficia de deducerea de 100 lei din impozit. ... (vezi toată discuția)