avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fatada bloc Asociatia de proprietari, a decis ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fatada bloc Asociatia de proprietari, a decis decopertarea fatadei ...

Fatada bloc

Asociatia de proprietari, a decis decopertarea fatadei intrucat cateva bucati de caramida aparenta, au inceput sa se miste, insa mare parte din ele au fost îndepărtate fortat. Asociatia nu discuta insa despre reparatia fatadei, ci au propus sa izoleze fiecare pe cont propriu.. imi puteti explica va rog, cum se procedează in caz de decopertare? Trebuie adunare, trebuie ca primaria sa fie informata, ma pot opune in caz de nu doresc îndepărtarea acesteia? De asemenea nu trebuie ca fiecare proprietar de ap sa fie de acord în privința izolarii? Nu trebuie autorizație?
Multumesc pentru eventualele răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Maria-BiancaT , utilizator 16:36, 14 Mai 2025
Doamna,
Asemenea probleme da, se discuta in AG a proprietarilor, dupa ce in preaklabil as. prop. a semnalat aceste chestiuni la Primaria localitatii (adica are loc o modificare a aspectului cladirii si care are nevoie de o autorizare de construire, pe care o elibereaza Primaria).
Dvs. trebuie sa intelegeti ca este un real pericol pentru oameni daca acele caramizi - chiar ornamentale, cad undeva pe caile de acces. Daca as. prop. nu ia nicio masura, este raspunzatoare in fata legii de acele accidente.
Da, trebuie discutat, mai intai in Co. executiv, eventual in AG, daca inca nu ati tinut-o, iar proprietarii trebuie sa respecte hotararea AG.
Buna ziua,
Eu inteleg, insa nu a fost anuntata nici primaria, nu exista certificat de urbanism si nici AG nu s-a tinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fațadă condominiu DaniSarah DaniSarah A făcut cineva vreo cerere scrisă la autoritățile admin. publice pentru modificarea aspectului fațadei blocului? Art.32/L.196/2018 prevede o asemenea ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)
Reparatie fatada katyb katyb Sunt presedinta unei Asociatii de Proprietari,de 2 ani,s-a mutat in bloc o familie in care sotia este proprietara dar sotul este cel care ne face zile ... (vezi toată discuția)