Am o pensie de 2060 Ron. De curand mi-a murit sotul, acesta avand o pensie de 4010Ron. In aceasta situatie eu chiar daca as renunta la pensia mea in favoarea pensiei de urmas 50% din cea a sotului, eu nu as castiga nimic. Vi se pare normal ca eu care am muncit 26 de ani sa am pensia de 2060 Ron in timp ce vecina mea care na muncit nici o zi sa beneficieze de pensie de urmas in valoare de 3000Ron? Eu care am muncit 26 ani trebuie sa ma descurc cu 2060Ron in timp ce vecina mea care nu a muncit sa aiba 3000 Ron. Unde e dreptatea? Mentionez ca am fost casatorita cu sotul timp de 58 ani.
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dreptatea consta in faptul ca aveti egalitate de tratament , ambele puteti profita de prevederile legii . Nu are nimic de a face cu valoarea pensiei . Si una , si cealalta , aveti dreptul la pensie de urmas , la jumatate din pensia sotului decedat , alegand intre pensia proprie si cea de urmas . Inprejurarea ca , pentru dvs. nu e convenabil din punct de vedere financiar , e data de faptul ca sotul vecinei a avut pensie mare , iar al dvs. mai mica . Asta nu face legea nedreapta . Si sa stiti , sunt destui care au lucrat mai mult ca dvs. , dar , avand salariul mic - pe la minim pe economie - au pensii minime ( de 1281 lei ) .
Pensie urmas
roox_me
Buna seara,
Am nevoie de un sfat. Primesc de la 21 de ani pensie de urmas de la tata, tata decedand. Anul acesta in mai fac 26 de ani, deci nu o voi mai ... (vezi toată discuția)