avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este în prezent, cuantumul sporului lunar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este în prezent, cuantumul sporului lunar acordat angajaților ...

Care este în prezent, cuantumul sporului lunar acordat angajaților pentru munca la domiciliu? Este vorba de o situație temporară de câteva luni în care angajații unei societăți trebuie să lucreze de acasa.
De asemenea, este nevoie în acest caz de semnarea unor acte adiționale al contractele de muncă, tocmai pentru că s-a modificat locul muncii?
Cel mai recent răspuns: Ioana Moga , utilizator 17:58, 15 Mai 2025
Nu exista text de lege care sa reglementeze asa ceva.

Acordarea unor sporuri in sectorul privat este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

Schimbarea locului muncii impune incheierea unui act aditional la c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, așa mă gândeam și eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru conditii grele de munca asutu asutu De cine se suporta sporul pentru conditii grele de munca? (vezi toată discuția)
Sporul de radiatii panzarumitica panzarumitica sporul de radiatii se acorda, potrivit legislatiei, bugetarilor care lucreaza in locuri de munca cu acest pericol. Intrebarile mele sincere sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Florica3 Florica3 Ce spor de vechime se aplica la salariu de baza daca am vechime peste 25ani. Va multumesc. (vezi toată discuția)