avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru copil născut în 13 septembrie 2023, tatăl ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru copil născut în 13 septembrie 2023, tatăl beneficiază ...

Pentru copil născut în 13 septembrie 2023, tatăl beneficiază de o lună sau două de concediu creștere copil?
Cel mai recent răspuns: Cristina2910 , utilizator 06:32, 11 Iulie 2025
De cel putin o luna ... HG nr. 865 din 14 septembrie 2023 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011 a intrat in vigoare la 19.09.2023.
Incercati sa obtineti un raspuns in scris de la AJPIS-ul de care apartineti. Eu am fetita nascuta in mai si sunt intrata in CCC in 07.08. Dar am depus dosarul chiar in 19.09. Si m-am trezit ca mi-au dat 1 10 luni. Iar acum tatal nu beneficiaza de nimic pt ca are sub 2 luni. Acorda 2 luni dosarelor solutionate dupa 19.09

MihaelaDam99 a scris:

Pentru copil născut în 13 septembrie 2023, tatăl beneficiază de o lună sau două de concediu creștere copil?

Da. Asa invoca. Se iau strict dupa decizie emisa pentru a aplica prevederile legale. Adica ei au rezolvat dosarul cu legea noua, nu cea veche.
De mentionat ca nu in toate judetele au facut aceasta interpretare.

Iuliana Teodor a scris:

Incercati sa obtineti un raspuns in scris de la AJPIS-ul de care apartineti. Eu am fetita nascuta in mai si sunt intrata in CCC in 07.08. Dar am depus dosarul chiar in 19.09. Si m-am trezit ca mi-au dat 1 10 luni. Iar acum tatal nu beneficiaza de nimic pt ca are sub 2 luni. Acorda 2 luni dosarelor solutionate dupa 19.09

MihaelaDam99 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, va rog sa imi spuneti exact de cand se aplica ... ionela11 ionela11 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti exact de cand se aplica cele doua luni ale tatalui pentru concediu crestere copil?...mama are suspendat contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă un copil împlinește varsta de 2 ani pe 24.07.2025 ... DENYYY DENYYY Buna ziua! Dacă un copil împlinește varsta de 2 ani pe 24.07.2025 - luna tatălui va fi una sau doua? Copiii născuți după 19.09.2023- tatal va beneficia ... (vezi toată discuția)