avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am încheiat contract cu o firma de instalații de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am încheiat contract cu o firma de instalații de schimbare ...

Am încheiat contract cu o firma de instalații de schimbare a tronsoanele apa rece și caldă pe băi și bucătării. În contract scrie că se lucrează cu cea mai buna teava ppr compozita, dar am descoperit ca nu au respectat contractul și au pus țeavă simplă ppr pe rece și compozita pe caldă în condițiile în care lucrarea a costat 480.000 lei 50 coloane la 5 scări cu 10 niveluri. Va rog să-mi spuneți dacă au procedat corect și nu au ținut seama de contract, mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florentina meruta , utilizator 16:28, 21 Mai 2025
Trebuie respectat contractul.
Doar dacă era imposibil asa ceva aparte discuții juridice.
Vorbiți cu avocatul care a redactat contractul.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Problema e doar contractuala. V-a garantat un pret final ? V-a garantat exact, cu toate datele tehnice, ce fel de teava compozit (sunt de mai multe feluri, straturi) ? O teava normala PPR tine, la o temperatura de maxim 70 grade continuu, intre 30 si 50 de ani. O teava compozit e mai rezistenta (e recomandata pe apa calda, agent termic cu temperatura mai mare, etc), dar e intre de 3 si 6 ori mai scumpa. Nu va faceti griji ca v-a pacalit cu teava simpla de PPR pe apa rece, nu va fi supusa unui stres termic si rezista normal la vreo 20-25 de bari, de vreo 4 ori mai mult decit e nevoie. daca e de apa rece, poate sa tina si 50 de ani. Ati studiat inainte ? Scrie in contract ca va pune NUMAI teava PPR compozit, sau ca lucreaza cu cea mai buna teava compozit (evident pe zona cu variatii de temperatura) ?

Dar, repet, vedeti textul din contract. Eu as zice sa nu va aruncati in procese si avocati, cititi bine ce ati semnat, mai ramineti si cu plata unor cheltuieli de judecata, degeaba.
latka, utilizator
Da am citit ff bine contractul scrie toată lucrarea se va efectua cu cea mai buna teava compozita.
Sau plătit bani pentru teava compozita sa ales firma pentru ca lucra cu compozita.
Atunci mergeti la avocat cu contractul si stabiliti cum si pentru ce despagubiri il dati in judecata.

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)
Compensarea platii lunare pentru montajul apometrului de apa calda pe teava de apa rece. amk1243 amk1243 Intrucat conform specificatiei tehnice furnizata de producator apometrul de apa calda functioneaza pentru temperatura apei in intervalul 30 -90 gr. C, iar cel ... (vezi toată discuția)