avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate rezolva? Apometru de apă caldă montat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate rezolva? Apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece

Buna ziua.
Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care lucreaza pe alte valori). E corect, fata de restul locatarilor? Ce se poate face ca sa fie corect, fata de restul locatarilor?
Cel mai recent răspuns: amk1243 , utilizator 10:20, 30 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza asociatia de locatari/ proprietari ca citirea lunara de apa rece consumata, transmisa de vecinul dvs. la asociatie pentru facturare este eronata.
Administratorul ii poate cere sa-si schimbe apometrul si daca nu se conformeaza sa-i factureze consumul de apa rece la pausal.
Normal asociatia de proprietari ,periodic ar trebui sa faca verificari la toti consumatorii sa constatate daca instalatiile sunt corecte,daca contoarele sunt in perioada de valabilitate metrologica daca functioneaza,daca au sigiliile

In speta dv se impune ca reprezentantii asociatieid e proprietari sa faca verificari la apartamnetul respectiv sa impuna proprietarului sa instaleze contoar de apa distinct pentru apa rece si calda
Contorul de apa calda inregistreaza consumul identic cu cel de apa rece
In speta ,nu se poate discuta despre eventuala sustragere de la contorizare corecta sau fapta sub incidenta legii
Diferenţa între apometrele de apă caldă şi rece nu se referă la modul de înregistrare al consumului ci la materialele din care sunt făcute.
Apometrul de apă caldă e proiectat şi realizat astfel ca să poată rezista la temperatura apei calde (60-70 grade teoretic).
Aşa cum a spus şi @ynocentta apometrele înregistrează la fel.
DIn specificatiile apometrelor de apa rece si de apa calda, rezulta ca este importanta si temperatura si debitul fluidului care trece prin aparat asa incat el sa inceapa sa inregistreze consumul, respectiv , De ce la bloc nu se monteaza pe teava de apa rece apometrul pentru apa "calda"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Vecinul a montat pe țeava de apă rece un apometru pentru apă caldă, prin urmare consumul înregistrat nu este cel real. cum se poate rezolva situația? amk1243 amk1243 Vecinul a montat pe teava lui un apometru de apa calda pentru teava de alimentare cu apa rece, din acest motiv la el desi vin multe persoane consumul nu e cel ... (vezi toată discuția)
Compensarea platii lunare pentru montajul apometrului de apa calda pe teava de apa rece. amk1243 amk1243 Intrucat conform specificatiei tehnice furnizata de producator apometrul de apa calda functioneaza pentru temperatura apei in intervalul 30 -90 gr. C, iar cel ... (vezi toată discuția)