avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul și mătușa mea, care nu au copii, s-au mutat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul și mătușa mea, care nu au copii, s-au mutat la țară, ...

Unchiul și mătușa mea, care nu au copii, s-au mutat la țară, în casa proprietatea unchiului (moștenită de la părinții lui )
Dacă unchiul instituie uzufruct viager pentru mătușe - și decedează el primul - cine moștenește casa după decesul mătușii? Rudele lui, rudele ei, sau cu toții?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:04, 24 Mai 2025
Mătușa + rudele unchiului (asta dacă unchiul nu lasă testament mătușii sau altcuiva)
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
raluk0207, utilizator
In ce procent?
Ce fel de rude mai are unchiul în viața?
2 nepoti
In lipsă de testament, casa unchiului va fi moștenită de:

- soția lui supraviețuitoare (mătușa) cu o cotă de 1/2 din moștenire
- nepoții unchiului - care primesc restul de 1/2 deîmpărțit la numărul lor.

Dacă accea care moare întâi este mătușa... ea nu are nicio casă. (dreptul de uzufruct se va stinge la moartea ei)

Dacă mătușa moare cea din urmă, atunci jumătatea de casă pe care a moștenit-o ea de la soțul ei va fi moștenită de rudele ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)
Îngrijesc o mătușa, soră a mamei mele, care nu are copii ... Harvey Harvey Bună ziua, Va prezint următoarea situație. Îngrijesc o mătușa, soră a mamei mele, care nu are copii. Pentru ca am grija de ea, mi-a făcut un act de ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)