Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la munca la o firma din strainate

Bună ziua. Ne confruntăm cu urmatoarea situație : eu , mama a unei fetițe de 1 și 9 luni( nascuta la 9.08.2023) sunt la o firma care face fuziune cu una din Italia. Contractul meu este susoendat bine inteles, zilele acestea se termina fuziunea si ma preia si pe mine. In Itlia ar trebui sa ma intorc la munca imediat ca la ei legile difera cel putin asa zic patronii. Eu mai am indeminzatie pana 9 iunie, daca ma chiama la munca in Italia, mai iau indemnizatia in Romania pana pe 9 iunie?
Eu as fi vrut sa intru in somaj in situtia data, dar se pare ca nu se poate.

Si inca o intrebare pt sot: i s a spus ca daca își ia cele 2 luni, nu l mai primeste la munca, are 6 luni de cand s a angajat la firma actuala, inainte de nasterea copilului a lucrat 15 ani la aceeasi firma ca si mine( firma care face fuziune).intrebarea este: e legal sa nu l mai primeasca dupa aceste 2 luni? Si ar putea el sa ia stimulent la intoarcere?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cyna Cristina , utilizator 20:44, 22 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va angajati , nu mai primiti indemnizatia CCC.

La revenirea din CCC, sotul poate fi concediat. ... el poate sa depuna actele pentru stimulentul de insertie.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa concediu crestere copil petronela_s petronela_s Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cand ar trebui sa ma intorc la serviciu pentru a primi cei 500 roni ca stimulent de insertie, avand in vedere ca fetita mea s-a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Ccc-luna tatalui Piccolina83 Piccolina83 Mi se termina concediul de maternitate pe 26 decembrie.As vrea ca prima luna sa o ia sotul,insa acesta nu mai munceste de 1 an jumatate.Dupa ce s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)