avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Dacă am un act notarial cu fostul sot să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Dacă am un act notarial cu fostul sot să se ocupe ...

Bună ziua,

Dacă am unnact notarial cu fostul sot să se ocupe de jumătate din costurile copiilor si sa ii ia de două ori pe luna si in vacanțe si refuza sa plătească jumate din costurile copiilor si refuza sa ii ai la el. Ce pot sa fac când trebuie sa vina sa ia copii la el si refuza? Pot sa anunț undeva sa se vadă ca nu ii pass de copii? Noi an and un proces pentru a nu se ocupa de copii. Unde pot sa anunț ca nu respect documentul si nu ii ia? Vă mulțumesc
Vorbiți cu notarul care a făcut actul.
Trebuie văzut actul ca sa fiti informată și îndrumata.

București 2025
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Depinde de scopul urmarit de dv., ce anume doriti sa obtineti in urma acestor demersuri? Sa fie mai implicat? Sa va lase in pace?
Buna ziua, eu imi doresc ca copii sa nu mai fie manipulati , astăzi copilul plangea si il suna si ii spunea ca la mințit ca vine sa il ia. E greu ca mama singură sa cresti doi copii si tatăl sa nu fie implicat. Doresc sa se implice sau dacă nu sa ne lase cu total in pace.

Vă mulțumesc,
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde de scopul urmarit de dv., ce anume doriti sa obtineti in urma acestor demersuri? Sa fie mai implicat? Sa va lase in pace?

Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
RodicaRod, utilizator
Va recomand sa va axati pe copii, nu pe tatal lor, ca situatia actuala a ambilor paarinti pare sa ii afecteze. Toti dorim sa avem parinti implicati, adevarul este ca nu toti sunt, indiferent ca sunt divortati sau nu.
Tatal ar trebui notificat privind relatia cu copiii lui minori. Totusi, repet, axati-va pe copii. Explicati-i de ce tatal nu vine. Nu permiteti sa se ajunga c ei sa stea cu bagajele facute la usa sa il astepte. Ajutati copiii sa inteleaga ca nu pot schimba decat ceea ce tine de ei, in rest ne adaptam. Si faceti planuri dv. ca ei sa se adapteze. Nu ajuta pe nimeni suferinta asta.
Vorbiti cu un avocat sa va ajute sa vedeti lucrurile din alta perspectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere custodie unica? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor ... (vezi toată discuția)
Copiii nu se simt bine în vacanță la tata pentru că sunt tratați urât de bunica lor. ce se poate întâmpla dacă vin la mine mai repede? Ancapopa991@gmail.com Ancapopa991@gmail.com Bună ziua!!! În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, ... (vezi toată discuția)