avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inaintea casatoriei la starea civila, se poate intocmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inaintea casatoriei la starea civila, se poate intocmi o conventie ...

Inaintea casatoriei la starea civila, se poate intocmi o conventie matrimoniala?
Cum ma pot asigura ca in cazul unui divort, bunurile mele imobile si mobile nu se vor imparti?
Mentionez ca viitorul sot are un copil major, dar nici o proprietate. Eu am doar un nepot.
Doresc sa pot hotari dupa casatorie ce si cui doresc sa las prin mostenire sau donatie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
Ely S, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:17, 25 Mai 2025
Bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt și rămân bunurile proprii ale dvs si nu se vor imparti la partaj.
Nu aveți de ce sa faceți convenție matrimoniala, decât în eventualitatea în care credeți ca o sa achiziționați bunuri împreună, în timpul căsătoriei.

Convențiile matrimoniale nu modifica regulile de impartire a moștenirii.
Sotul dvs va avea dreptul la o cota din bunurile dvs, indiferent dacă faceți convenție sau nu.
Dacă dvs decedati prima, soțul va moșteni o cota din bunurile dvs.
Singura soluție este sa faceți acte nepotului dvs, din timpul vieții, astfel încât la decesul dvs sa nu mai rămână nimic de moștenit.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Partajul fara divort insresuma insresuma Se poate face partajarea bunurilor mobile si imobile intre parteneri chiar daca nu sunt divortati? (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie Isabella78 Isabella78 Buna ziua.eu am un credit de prima casa si respectiv o casa si doresc sa ma casatoresc.viitorul sot are un copil si doresc sa stiu daca apartamentul se imparte ... (vezi toată discuția)