avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la achizitie apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la achizitie apartament

Buna dimineata
Daca o persoana a achizitionat un apartament fara TVA prin adjudecare la licitatie in 2023 si in 2025 mai doreste sa achizitioneze un apartament nou ce cota de tva va plati la aceastava doua achizitie?
Care e baza legala?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
Sadams, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:09, 27 Mai 2025
Buna ziua

Baza legala e legea 296/2023 pentru modificarea legii 227/2015 (codul fiscal)

Pentru apartamentul nou va plati fie 9% (daca SU e maxim 120mp si valoarea fara TVA, inclusiv a terenului este de maxim 600000 lei) fie 19% in restul cazurilor. Achizitia din 2023, fiind scutita de TVA, nu se considera achizitie cu cota redusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%. Lenu H Lenu H Buna Am achizitionat in 2016 un apartament cu tva de 5%.. , in valoare de de 65 000 lei nu euro. Suprafata mica.Apartamentul urmeaza sa fie vandut. In cazul ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare -a doua proprietate Nicoleta P. Nicoleta P. Dacă în 2022 am cumpărat casa cu preț 469.000 lei ,sub 120mp) TVA 5% inclus ,cat voi plăti tva la achiziția unui apartament anul acesta ? (vezi toată discuția)
Tva la achizitia celui de al doilea apartament Fandrei92 Fandrei92 Buna ziua, As avea o intrebare referitor la achizitia celui de al 2 lea apartament. Daca am achizitionat un apartament cu cota 5%, antecontractul a fost facut ... (vezi toată discuția)