avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am pasaport romanesc valabil pana in 2030 cu domiciliu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am pasaport romanesc valabil pana in 2030 cu domiciliu in Canada ...

Am pasaport romanesc valabil pana in 2030 cu domiciliu in Canada dar locuiesc in Franta de 8 ani
Cum procedez ca sa schimb domiciliul pentru Franta ? Pentru ca voi cere cetatenia franceza si am nevoie ca toate actele sa fie corecte
Inclusiv pe cazierul judiciar nu au putut sa imi treaca domiciliul de Franta pentru ca nu figura in pasaport
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 13:22, 21 August 2023
Buna ziua,

Puteti verifica site-ul Directiei Generale a Pasapoartelor pentru detalii privind modalitatea de schimbare a datelor din pasaport.
Se pare totusi ca nu este necesara schimbarea pasaportului atunci cand se modifica domiciliul : Cu toate acestea, situatia dvs. poate fi diferita, de aceea este util sa ii contactati in mod direct.
Daca aveti nevoie de o persoana din Romania sa va asiste in acest proces, este recomandat sa o contactati.

11. Am schimbat nume/prenume/C.N.P./domiciliu, trebuie să solicit un nou paşaport?

Când au intervenit modificări privind datele de identitate (nume/prenume/CNP) titularul unui paşaport are obligaţia de a nu folosi documentul de călătorie. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional.
Schimbarea domiciliului nu constituie una din situaţiile prevăzute de lege ce duc la necesitatea solicitării unui nou paşaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot sa gasesc o persoana(este vorba despre mama ... Floarea Ana Floarea Ana Buna ziua ,cum pot sa gasesc o persoana(este vorba despre mama mea) daca ii stiu numele actual ,cnp-ul si tara unde se afla ?? Persoana pe care o caut este ... (vezi toată discuția)
Eliberarea pasaportului romanesc pentru crds Justitiarul711 Justitiarul711 CRDS, mai exact in Canada, cu ultimul domiciliu in Romania, la Bucuresti, solicita atribuirea de CNP, dupa care doreste eliberarea unui pasaport CRDS. ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)