avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La apel se plateste inca odata taxa pentru suprafata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La apel se plateste inca odata taxa pentru suprafata revendicata ?

Sunt parte inntr-un proces de revendicare a unei suprafete de teren din proprietatea mea inclusa in actul de cadastru al unui vecin inregistrat ulterior. La deschiderea actiunii am platit taxa pentru suprafata estimata a se restitui. Va rog sa-mi spuneti daca la apel trebuie sa mai platesc inca o data aceasta taxa
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 19:59, 2 Iunie 2025
La apel se plătește jumătate din taxa de timbru plătită la fond.
Am platit jumatate din taxa de timbru platita la fond. Instanta a suspendat cauza invocand ca nu am evaluat suprafata si nu am platit taxa pentru suprafata revendicata. Precizez inca odata ca evaluarea suprafetei si plata taxei exista la dosar de la fond. Intreb daca trebuie sa o platesc a doua oara la apel.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2025
eloise923, utilizator
La fond ați plătit taxa pentru suprafața estimată. Bănuiesc că s-a stabilit în mod concret, la un moment dat, care este suprafața certă revendicată și vi s-a pus în vedere să completați taxa de timbru. Cel puțin, așa trebuia să se întâmple la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nota timbraj teren TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt apelant intr-un proces de granituire, si la primul termen instanta mi-a cerut sa depun o ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru in apel inicole inicole intr-un proces de revendicare teren instanta de fond dispune ca reclamantii sa plateasca taxa de timbru de vreo 60 milioane lei vechi. Ei cer scutire de la ... (vezi toată discuția)
Teren lipsa danpope10 danpope10 Parintii au avut o suprafata de teren de 1000 m.p pe care au dezmembrat-o in doua bucati pe care le-au vandut celor doi copii. Dupa dezmembrare unul din copii ... (vezi toată discuția)