avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru in apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru in apel

intr-un proces de revendicare teren instanta de fond dispune ca reclamantii sa plateasca taxa de timbru de vreo 60 milioane lei vechi. Ei cer scutire de la plata acestei taxe, li se aproba imediat si instanta dispune ca sa platesca numai vreo 12 milioane lei vechi. Noi depunem acte doveditoare ca au venituri dar instanta le respinge ca tardive. Au castigat si procesul, nu mai conteaza cum. Noi am facut apel. Ce taxa de timbru trebuie sa platim noi, acum, in apel: jumatate din suma de 60 milioane lei vechi sau jumatate din cat au platit ei efectiv la instanta de fond? Putem sa facem si noi cerere de scutire de la plata taxei de timbru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inicole , utilizator 17:57, 25 Februarie 2008
Avand in vedere faptul ca voi nu ati beneficiat de reducerea taxei de timbru, ci numai partea adversa, va trebui sa platiti 50% din cei 60 de milioane; bineinteles ca puteti face si voi cerere in vederea scutirii sau diminuarii taxei de timbru, insa nu are rost decat daca indepliniti conditiile impuse de legea 146, altfel, nu faceti decat sa tergiversati judecarea apelului.
Platesti jumatate din taxa stabilita de lege, nu de instanta in considerarea situatiei reclamantilor.
Pe ce motiv li s-a admis cererea privind scutirea de la plata taxei?
Cred ca au invocat motivul ca nu au bani .... oricum potrivit Legii nr.146/1997 pentru execitarea caii de atac a apelului, apelantii trebuie sa achite 50% din taxa datorată pentru cererea sau acţiunea neevaluabilă în bani, soluţionată de prima instanţă.
Prin urmare, nu conteaza faptul ca reclamantii au fost scutiti de plata taxei judiciare de timbru. Facand apel, ei sunt obligati sa plateasca aceasta taxa daca nu sunt scutiti si ei de plata ei.
au invocat faptul ca nu au bani, dar ei sunt plecati in strainatate si normal ca nu figureaza in Romania cu vreun venit, au dat si declaratie la notar ca nu au venituri cu toate ca noi am depus autorizatia si proiectul lor de constructie a unei hale industriale. Instanta in nemarginita-i generozitate nu a luat in seama nimic si i-a scutit, pur si simplu. Oricum, m-am lamurit cu ce mi-ati scris, e clar ca cine are bani obtine tot ce vrea ...
Noi daca suntem pensionari nu ne permitem si putem pierde un teren valoros nu pt ca n-am fi proprietari ci pur si simplu pt ca n-avem bani sa platim taxa in apel. E logic in Romania. Ati fost draguti ca de obicei, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Scutire la plata taxei judiciare de timbru. MelindaB. MelindaB. SALUT ! Bine v-am gasit.:) (sunt noua pe aici) M-ar interesa opiniile voastre in aceasta speta. In prima instanta, reclamanta avand pretentii banesti, ... (vezi toată discuția)
Primaria poate acorda scutire de la plata taxelor judiciare de timbru? mada75lina mada75lina am si eu o intrebare cine poate acorda scutire pt. taxa judiciara de timbru? poate acorda directia de impozite si taxe a primariei? eu lucrez acolo si am ... (vezi toată discuția)
Taxa contestatie udatuany udatuany Buna dimineata, in urma primirii somatiei de executarea de la bej,urmeaza sa depun contestatie lA executare,in calitate de pensionar pot fi scutit de la plata ... (vezi toată discuția)