avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Buna ziua, Ce cod CAEN si ce autorizatii ar fi ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Buna ziua, Ce cod CAEN si ce autorizatii ar fi necesare pentru ...

Buna ziua,

Ce cod CAEN si ce autorizatii ar fi necesare pentru o firma care preia informatiile despre potentiali candidati pentru navale de croaziere, nu recruteaza, doar transmite mai departe informatie angajatorului fara sa medieze si fara sa intermedieze contracte intre angajator si candidat. Sa lucreze mai mult ca o baza de date facand legatura intre Angajator si Candidat.

Am gasit niste alternative nu stiu daca sunt in regula:
- CAEN - 7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca
- CAEN - 6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe.

Nu stiu care ar fi mai potrivit,
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:56, 3 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă firma nu face nicio analiza a datelor, nu selectează dintre ele, nu face maching, nu face negociere - atunci 6311 e potrivit.

Dacă totuși exista o selecție, indiferent de natura, asupra informațiilor din baza de date înainte de transmitere, activitatea poate fi considerata recrutare de forță de munca și atunci aveți nevoie de cod CAEN 7810 și de autorizație ITM.
Buna ziua,

Multumesc de raspuns. Am fost la doamna contabila si mi-a recomandat sa incerc 7830 in loc de 7810.
Am incercat sa ma documentez insa nu inteleg care este diferenta intre 7810 si 7830. Multumesc.
Codul CAEN 7830 (Servicii de furnizare si management a fortei de munca) face parte din nomenclatorul codurilor CAEN Rev 2, dar nu mai face parte din nomenclatorul codurilor CAEN Rev 3 (NACE Rev. 2.1).

Vechiul cod CAEN 7830 (Rev. 2) are o singură corespondență cu noile codurile CAEN Rev. 3, respectiv CAEN 7820 - Activități ale agențiilor de plasare temporară a forței de muncă și furnizarea altor resurse umane.

Aveti mai jos descrierea Codului 7810, care este folosit de agențiile de recrutare și plasare forță de munca, indiferent dacă se ocupa de tot procesul sau doar de o parte a acestuia:

CAEN 7810 - Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă
Această clasă include enumerarea locurilor de muncă vacante și referirea sau plasarea solicitanților pentru angajare acolo unde persoanele referite sau plasate nu sunt angajați ai agențiilor de ocupare.

Această clasă include:
- activități de căutare, selecție, recomandare și plasare a personalului, inclusiv activități de căutare și plasare exectivă
- activitățile agențiilor și birourilor de casting (de exemplu, agențiile de casting teatral și agențiile de modele)
- activitățile agențiilor de plasare a forței de muncă online

Această clasă include de asemenea:
- activitățile vânătorilor de talent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnificatie cod caen mboncalo mboncalo Care e diferenta dintre urmatoarele coduri CAEN? caci eu nu vad prea multe diferente 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă ... (vezi toată discuția)
Coduri caen firma de resurse umane aylyn87 aylyn87 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: imi voi deschide firma de resurse umane si as dori sa stiu ce coduri CAEN trebuie incluse in actul ... (vezi toată discuția)
Diferenta caen 7810 - caen 7830 octapuspus octapuspus Puteti sa imi spuneti care este diferenta intre cod CAEN 7810 si cod CAEN 7830? Multumesc! (vezi toată discuția)