avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua, daca vreau sa mi se transfere pensia din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua, daca vreau sa mi se transfere pensia din romania direct ...

buna ziua, daca vreau sa mi se transfere pensia din romania direct in Canada , tot mai am nevoie de un cont bancar in Romania sau Casa de pensii poate face transferul direct in contul bancar din Canada ?
de asemenea ati putea sa mi dati un link unde gasesc formularele necesare pentru a fi depuse la Casa de pensii pentru tranferul pensiei in Canada ? multumesc . Ana G
Cel mai recent răspuns: guldana , utilizator 05:11, 1 Iunie 2025
Pentru mai multe amanunte , pe portalul CNPP la rubrica "Comunicare cu publicul" este o subrubrica "Intreaba un consultant" , sigur veti primi raspuns acolo . [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2025
Etsy123, utilizator
am cautat toata dupa masa , in sistemul nord american singura banca din grup CITI, este CITI bank , banca americana cu sucursale in Canada. Din pacate este doar pentru businessuri, nu si pentru individuali. Singura solutie pe care se pare ca o avem noi pensionarii din nord America este HSBC bank , deschide cont in Euro ( nici o alta banca din Canada nu deschide cont in euro ) si se poate lua cash in euro sau plati in Euro cu debit card oriunde in lume fara comisioane pentru seniori ( peste 60 ani) . Nu este nevoie de schimb valutar de doua ori , caci atunci cand ni se transfera pensia din Romania daca alegem cont canadian , pensia se schimba automat din Ron in Euro sau US si apoi in dolari Canadieni ,Romania nu transfera pensiile pentru canadieni in CAD (??????? de ce ??? nu inteleg , doar ca sa ne faca viata mai grea ) la fiecare schimb valutar se adauga intre 3 si 4% commission de schimb . HSBC are codul necesar pentru tranferul pensiei din Romania caci este o banca internationala. Sper sa fie informatii bune care sa ajute si pe altii . Luni merg la HSBC ca sa vad care sunt conditiile si regulile lor pentru seniori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu o luna , o cunostinta, imputernicit vinde un apartament. ... mosu1907 mosu1907 In urma cu o luna , o cunostinta, imputernicit vinde un apartament. Doreste sa transfere banii in contul beneficiarului in canada. Banca ii comunica ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)
Citi bank sau orice banca???-pentru a primi partea de pensie comunitară din alt stat este ... Asteroma Asteroma Pentru a primi partea de pensie comunitară din alt stat este obligatorie deschiderea unui cont in euro la Citi BANK sau pot deschide contul și la alta banca ... (vezi toată discuția)