buna ziua, daca vreau sa mi se transfere pensia din romania direct in Canada , tot mai am nevoie de un cont bancar in Romania sau Casa de pensii poate face transferul direct in contul bancar din Canada ?
de asemenea ati putea sa mi dati un link unde gasesc formularele necesare pentru a fi depuse la Casa de pensii pentru tranferul pensiei in Canada ? multumesc . Ana G
Pentru mai multe amanunte , pe portalul CNPP la rubrica "Comunicare cu publicul" este o subrubrica "Intreaba un consultant" , sigur veti primi raspuns acolo . [ link extern ]
am cautat toata dupa masa , in sistemul nord american singura banca din grup CITI, este CITI bank , banca americana cu sucursale in Canada. Din pacate este doar pentru businessuri, nu si pentru individuali. Singura solutie pe care se pare ca o avem noi pensionarii din nord America este HSBC bank , deschide cont in Euro ( nici o alta banca din Canada nu deschide cont in euro ) si se poate lua cash in euro sau plati in Euro cu debit card oriunde in lume fara comisioane pentru seniori ( peste 60 ani) . Nu este nevoie de schimb valutar de doua ori , caci atunci cand ni se transfera pensia din Romania daca alegem cont canadian , pensia se schimba automat din Ron in Euro sau US si apoi in dolari Canadieni ,Romania nu transfera pensiile pentru canadieni in CAD (??????? de ce ??? nu inteleg , doar ca sa ne faca viata mai grea ) la fiecare schimb valutar se adauga intre 3 si 4% commission de schimb . HSBC are codul necesar pentru tranferul pensiei din Romania caci este o banca internationala. Sper sa fie informatii bune care sa ajute si pe altii . Luni merg la HSBC ca sa vad care sunt conditiile si regulile lor pentru seniori.