avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Doresc sa fac un contract de comodat între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Doresc sa fac un contract de comodat între mine și ...

Buna ziua! Doresc sa fac un contract de comodat între mine și fiul meu ca persoane fizice PTR un loc de parcare in fata blocului, fiul meu folosind mașina care e pe numele meu.Nu avem nici o firma.. Trebuie intocmit la notar sau înregistrat la o altă instituție? Sau putem să-l completam și să-l semnam doar noi. Dacă se poate va rog un răspuns conform cărei legi? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: 1971Gabi , utilizator 07:45, 4 Iunie 2025
locul de parcare e proprietatea dvs?
Nu, doresc să-l închiriez de la Consiliul local. Se solicita adresa domiciliu și talon înmatriculare cu adresa domiciliu. Cum pe talon fiul sau nora mea nu sunt trecuti m-am gândit să fac contract de comodat. Adresa lor de domiciliu va fi aceeași cu a mea
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2025
1971Gabi, utilizator
Contractul de comodat este un contract care nu trebuie autentificat la notar poate fi încheiat sub forma unui inscris sub semnatura privata(semnat de parti).Totuși unele instituții solicita contractul în forma autentica astfel încât e posibil sa nu scăpați de o vizita la notar.Intrebati exact la instituția respectiva..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
nu inteleg foarte clar: daca masina e a dvs, de ce trebuie sa faceti contract de comodat copilului pentru locul de parcare? fiul poate sa va conduca masina bine-mersi, puteti chiar sa-l adaugati in certificatul de inmatriculare. daca va ganditi ca e posibil sa va mosteneasca locul, gresiti: orice contract in executie se termina automat daca una din parti dispare.
ma rog, daca insistati: in cazul in care locul de parcare e inchiriat, proprietarul trebuie sa fie formal de acord cu subinchirierea. in Bucuresti, de exemplu, conditiile sunt foarte stricte in privinta documentelor. sa n-o stricati mai rau
adriandimitriu, utilizator

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Contractul de comodat este un contract care nu trebuie autentificat la notar poate fi încheiat sub forma unui inscris sub semnatura privata(semnat de parti).Totuși unele instituții solicita contractul în forma autentica astfel încât e posibil sa nu scăpați de o vizita la notar.Intrebati exact la instituția respectiva..

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare asociatia de proprietari mihai.nutzy1995@yahoo.com mihai.nutzy1995@yahoo.com Am solicitat printr o cerere tip de la Adp sector 2 bucuresti pt un loc de parcare sa ateste ca locuiesc la adresa din imobilul care apartine de AP si dna ... (vezi toată discuția)
Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. jotunder jotunder Bună ziua. Dețin un apartament și doresc să îl închiriez. Fiind în șomaj, nu pot completa declarația 212 către ANAF pentru plata impozitului pe venit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa va intreb cum as putea deveni coproprietarul ... GabriellaTimea GabriellaTimea Buna ziua, as dori sa va intreb cum as putea deveni copropietraul unui autoturism, doar pe talon.? Am nevoie de acest lucru deoarece: am doua parcari pe numele ... (vezi toată discuția)