avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moșteniri .Bună ziua.Vecina mea de 82 de ani ,are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moșteniri .Bună ziua.Vecina mea de 82 de ani ,are din prima căsătorie ...

Bună ziua.Vecina mea de 82 de ani ,are din prima căsătorie un copil născut în Septembrie 1969 a divorțat de soțul ei iar copilul a rămas în grija tatălui.Sa recăsătorit cu un alt bărbat nu a mai avut copii.Soțul moare,după deces vinde Locuința (apartament) dar păstrează numele soțului decedat,își cumpără o altă locuință.Copilul din prima căsătorie și singurul ei copil legal cu numele ei în dreptul mamei are drept de moștenitor la casa pe care ea o deține, vecina poate vinde Casa fără ca copilul să știe.Aduc la cunoștință ca vecina a donat casa unei famili dar nu știe acea familie si nimeni altcineva ca ea are un copil doar Soțul din prima căsătorie și sora soțului.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:29, 4 Iunie 2025
Ce sa mai vanda vecina daca a donat casa ? nu mai e proprietar … Doar dupa decesul ei , daca va dori , copilul va putea sa atace donatia , ca nu a respectat rezerva lui succesorala . Asta - desigur - daca nu cumva vecina mai are si alte bunuri care ar acoperi aceasta rezerva . Cata vreme e in viata , oricine poate face ce vrea cu proprietatea lui , fara a trebui sa ceara voie cuiva ( nici copiilor ) . Dupa deces , daca are mostenitori rezervatari , altfel se pune problema …
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie facuta de sot ella76 ella76 Buna ziua, Sunt casatorita cu sotul meu de 6 ani si urma casatorie nu a rezultat nici un copil. Sotul si-a luat un imobil cu credit in 2008, casatoria a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire? coril coril buna ziua! mama mi-a facut act de donatie pe casa si teren, eu vreau sa ma casatoresc cu un barbat care are un copil din prima casatorie (si eu am un copil din ... (vezi toată discuția)
Procedura deschidere succesiune anonim anonim Cu stima pentru toata lumea prezenta pe forum Problema mea este , zic eu ,una simpla, pentru care insa nu am raspuns. Situatie: Sot , Sotie, fara copii ... (vezi toată discuția)