avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut un avocat sau notar specializat în dreptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut un avocat sau notar specializat în dreptul moștenirilor, ...

Caut un avocat sau notar specializat în dreptul moștenirilor, cu experiență în cazuri care implică România și Olanda."
Intai depinde cum implica Olanda, caci e posibil sa nu fie Romania competenta... apoi decideti daca vreti o procedura succesorala amiabila (adica aveti nevoie de un notar) sau in instanta (adicat un avocat). Daca inca nu stiti, discutati speta cu un avocat si vedeti ce pasi sunt de facut. Gasiti avocati si pe net, preferabil insa sa cautati recomandari.
Sunt cetățean olandez cu reședință permanentă în România.
Am doi copii cu fosta mea soție din Olanda.
Dețin proprietăți în România.
Am crescut un copil în România și doresc să îi las proprietatea mea când voi muri.
Ce opțiuni există
Sunteti divortat de fosta sotie in Olanda?
V-ati separat finantele (proprietati comune, conturi bancare, etc) ca parte a divortului?
Vorbiți cu un avocat, depinde de alți moștenitori, de ce alte bunuri mai aveți, ce doriți pentru ceilalți... Există câteva aspecte în moștenirile transfrontaliere care implică consultarea ambelor legislații, uneori și a uneia terțe. Este insuficient, în opinia mea, să aveți numai opinii juridice românești. Așa încât, verificați întâi cum ar fi dezbaterea moștenirii după legea română, cum ar fi după altă lege, alegeți, înțelegeți dificultățile ce pot apărea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre persoana cu cetatenie dubla romana/olandeza si cetatean olandez Liliana_vdv Liliana_vdv Am o intrebare referitoare la procedura de divort intre mine, persoana cu dubla nationalitate romana/olandeza, si sotul olandez. Domiciliul comun este in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Haan D. Aniko Haan D. Aniko Un cetaten olandez si sotia au construit o casa in urma cu 25 ani in Romania. Casa este pe numele lor iar terenul pe numele unei cetatean român. Domnul a ... (vezi toată discuția)