Intai depinde cum implica Olanda, caci e posibil sa nu fie Romania competenta... apoi decideti daca vreti o procedura succesorala amiabila (adica aveti nevoie de un notar) sau in instanta (adicat un avocat). Daca inca nu stiti, discutati speta cu un avocat si vedeti ce pasi sunt de facut. Gasiti avocati si pe net, preferabil insa sa cautati recomandari.
Sunt cetățean olandez cu reședință permanentă în România.
Am doi copii cu fosta mea soție din Olanda.
Dețin proprietăți în România.
Am crescut un copil în România și doresc să îi las proprietatea mea când voi muri.
Ce opțiuni există
Vorbiți cu un avocat, depinde de alți moștenitori, de ce alte bunuri mai aveți, ce doriți pentru ceilalți... Există câteva aspecte în moștenirile transfrontaliere care implică consultarea ambelor legislații, uneori și a uneia terțe. Este insuficient, în opinia mea, să aveți numai opinii juridice românești. Așa încât, verificați întâi cum ar fi dezbaterea moștenirii după legea română, cum ar fi după altă lege, alegeți, înțelegeți dificultățile ce pot apărea.
Mostenire
Haan D. Aniko
Un cetaten olandez si sotia au construit o casa in urma cu 25 ani in Romania. Casa este pe numele lor iar terenul pe numele unei cetatean român. Domnul a ... (vezi toată discuția)