avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am primit pe grupul de WhatsApp al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am primit pe grupul de WhatsApp al locatarilor un ...

Bună ziua, am primit pe grupul de WhatsApp al locatarilor un mesaj, de la un locatar, în care sunt acuzată că nu am plătit și declarat corect întreținerea (situatie care s-a remediat între timp, ce-i drept mai greu din cauza comunicării deficitare cu administratorul care este extern). În același mesaj apare o referire indirectă la soțul meu, despre care nu am spus public că este agent de vânzări al blocului. Mă simt defăimată și consider că mi-au fost lezate reputația, dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal. Intr-un mesaj ulterior s-a folosit si numele meu si al sotului si apartamentul la care stam. Vă rog să-mi comunicați dacă pot depune o plângere penală sau civilă ori sesiza ANSPDCP, dacă pot solicita daune morale, care ar fi temeiul legal pentru aceste demersuri și ce pași legali concreți ar trebui să urmez (de exemplu, notificare prealabilă, plângere, sesizare etc.) pentru a-mi proteja drepturile?
(editat, nu mai postati date personale)
Las aici citat și mesajele în cauza: «Dna ...., nu trebuie sa luati mesajele de pe grup personal si nici sa credeti ca este vorba despre familia dumneavoastra sau despre sotul dumneavoastra. Oamenii sunt nemultumiti deoarece asteptarile create prin screensaver-ul prezentat la vanzare erau altele. Inainte sa scrieti pe grup trebuie sa va asigurati ca si dumneavoastra sunteti in regula cu ... plata intretinerii, de exemplu. Din cate am vazut, inca figurati la intretinere cu 1 persoana in loc de 3 persoane, cat ar fi corect. S-au facut atatea apeluri pe grup referitoare la actualizarea datelor dar cred ca nu ati vazut acele comentarii. Va trimit acele mesaje inca o data, daca este nevoie.》
mesaj 2: 《Imi cer scuze doamna .... pentru presupunerea mea gresita referitoare la numele de familie. Am facut aceasta presupunere deoarece stati la apartamentul 116, unde sta si domnul ...... Nu va atac personal. V-am adus aminte doar despre actualizarea numarului de persoane. Ma bucur ca ati rezolvat intre timp.》
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2025
VladP, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:10, 8 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati un avocat si va adresati instantei, daca doriti a solicita daune morale. ANSPDCP nu se ocupa de asa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti, sunt bune aceste grupuri create pe WhatsApp, unde cei care doresc sa se inscrie, accepta, in anumite conditii si informatii / critici, care nu prea convin.
Aveti la indemana sa iesti din grup, adica cel putin nu mai sunteti la curent cu "viata de bloc".
In fine, pe toate mijloacele media trebuie respectat
...dreptul la viață privată și protecția datelor cu caracter personal

Este dreptul dvs sa va protejati drepturile !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie/discreditare bună ziua! am nevoie de câteva informații care sunt legate ... Mihai Sia Mihai Sia Bună ziua! Am nevoie de câteva informații care sunt legate de un modul legal prin care pot sa rezolv o problema și am nevoie de sugestii pentru a ... (vezi toată discuția)
Complex rezidențial cu probleme la canalizare. are administrația obligația de a anunța locatarii de sistarea apei reci? florrinn florrinn Buna ziua Locuiesc intr-un complex unde sunt tot felul de probleme de canalizare, se opreste apa foarte des, banuiesc ca in regim de urgenta fiind pompe ... (vezi toată discuția)
Eu cu inca 4 5 colegi am avut un grup privat de whatsapp ... thinkclear31@yahoo.com thinkclear31@yahoo.com Buna ziua ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor. Eu cu inca 4 5 colegi am avut un grup privat de whatsapp...unde uneori ne mai spuneam ... (vezi toată discuția)