avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie si salariu.Buna ziua, va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie si salariu.Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie. ...

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie.
Implinesc varsta de 65 ani in luna ianuarie 2026, sunt angajat neintrerupt din august 1980 (exceptie perioada stagiului militar de 1 an si 6luni, oct.1980-apr.1982). Actualmente sunt salariatul unei primarii in functia de asistent medical, as dori sa stiu daca, in cazul in care solicit acum pensionarea pe legea 360/2023 mai pot ramane, si dupa ce primesc decizia de pensionare, salariat pana la implinirea varstei de 65 ani. Daca pot cumula pensia cu salariul.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 11:58, 7 Iunie 2025
Numai in baza unui alt raport de munca.
Sunt angajat pe perioada nedeterminata, acest "alt raport de munca" ar insemna reluarea procedurii la angajare, cu vacantarea postului si concurs pentru ocuparea lui, sau este doar un act administrativ in interiorul primariei? Va multumesc din nou, scuzati-mi insistenta!
Sunt angajat pe perioada nedeterminata, acest "alt raport de munca" ar insemna reluarea procedurii la angajare, cu vacantarea postului si concurs pentru ocuparea lui, sau este doar un act administrativ in interiorul primariei? Va multumesc din nou, scuzati-mi insistenta!
Nu este doar un act administrativ , se reia procedura de angajare . De la comunicarea deciziei de pensionare , postul devine vacant . Angajatorul este notificat de catre Casa de Pensii in legatura cu faptul ca s-a emis aceasta decizie .
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Inseamna reluarea procedurii la angajare, cu vacantarea postului si concurs pentru ocuparea lui ... insa daca sunteti cointractual , va puteti angaja pana la 31.12.2025 .. dupa aceea intervin prevederile art.38 alin.10 din Legea 153/.2017.

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in clipa in care primesti decizia de pensionare la limita de varsta si doresti sa fii reangajat in continuare? carmennecula carmennecula Buna ziua, Cazul pe care il aduc in atentia dumneavoastra este unul din sistemul invatamantului universitar de stat. Colega mea si-a depus actele pt dosarul ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim pe perioada determinata dumi32 dumi32 Am urmatoarea speta: - un angajat la o institutie contractuala care apartine de primarie, a ocupat un post vacant prin concurs pe perioada determinata de 6 ... (vezi toată discuția)