avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt născut pe 15/07/2969 și am 32 ani de muncă din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt născut pe 15/07/2969 și am 32 ani de muncă din care 18 ...

Sunt născut pe 15/07/2969 și am 32 ani de muncă din care 18 ani și jumătate in grupa 1 de munca după legea nouă a pensiilor când aș putea depune dosarul de pensionare
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:37, 12 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditii de indeplinit:
-Stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Aveti doar 32.
Varsta 56 ani.
Mai aveti o luna si 5 zile.
Concluzia:
Depuneti dosarul incepand cu zikua in care impliniti conditia de stagiu complet contributiv de 35 ani.
Atentie!
Grupa I a fost pana l;a 31/03/2001 cand aveati doar 11 ani si 8 luni.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare pentru munca in grupa 1 , decat daca aveti stagiul complet CONTRIBUTIV indeplinit , adica 35 ani ( vedeti art 48 alin (1) din Legea 360/2023 ). Ori , dvs. nu aveti decat 32 ani stagiu contributiv . Daca mai lucrati inca 3 ani , va puteti pensiona oricand dupa ce indepliniti cei 35 ani necesari .
Menționez mai exact 12 ani și 11 luni lucrați in grupa 1 de munca (legea 3/1977)și 5 ani și 4 luni lucrați în condiții speciale
Corect.
Beneficiati de reducerea de 9 ani a varstei standard doar atunci cand veti indeplini conditia de stagiu complet contributiv de 35 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma pensionez luciy luciy BUNA ,SA INCEPEM .AM VARSTA DE 62,5 .AM LUCRAT 32,8 ANI DIN MAI MULTE ANGAJARI .22ANI INTR-O TIPOGRAFIE UNDE AM BENEFICIAT DE GRUPA 2, AM LUCRAT LA UN ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Dacă am 17 ani și șapte luni vechime din care 10 ani sunt ... Jalba ioana Jalba ioana Dacă am 17 ani și șapte luni vechime din care 10 ani sunt la gr 1 de munca pot beneficia de reducere a vârstei standard de pensionare? (vezi toată discuția)