avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sunt în divort cu soțul meu și vreau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sunt în divort cu soțul meu și vreau în vara ...

Bună seara, sunt în divort cu soțul meu și vreau în vara sa plec cu copii în vacanță în Bulgaria și el nu vrea sa îmi dea procură, ce pot face în situația asta?!
Va puteți adresa instantei de judecata cu o cerere prin care sa supliniti consimțământul tatalui în vederea ieșirii din tara.
Soțul o sa fie obligat sa va restituie și cheltuielile de judecata ocazionate cu acest proces.
Contactati un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Buna ziua,

Va puteti adresa instantei de judecata, cu o cerere de emitere a unei ordonante presedintiale.

Aceasta este o masura urgenta, grabnica, temporara.

Daca nu doriti sa initiati procedura de urgenta, si mai puteti astepta, va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune in vederea suplinirii acordului de vointa al fostului sot, pe o perioada de 3 ani, deplasari ce vor fi initiate in diverse state al Uniunii Europene.

Daca minorii nu detin pasaport, efectuati o solicitare, in acest sens.

In prealabil litigiului, daca apreciati ca fiind oportun, trimiteti o notificare, prin care il convocati pe fostul sot la notar, pentru a efectua demersurile sus evidentiate.

Buna ziua,

Va puteti adresa instantei de judecata, cu o cerere de emitere a unei ordonante presedintiale.

Aceasta este o masura urgenta, grabnica, temporara.

Daca nu doriti sa initiati procedura de urgenta, si mai puteti astepta, va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune in vederea suplinirii acordului de vointa al fostului sot, pe o perioada de 3 ani, deplasari ce vor fi initiate in diverse state al Uniunii Europene.

Daca minorii nu detin pasaport, efectuati o solicitare, in acest sens.

In prealabil litigiului, daca apreciati ca fiind oportun, trimiteti o notificare, prin care il convocati pe fostul sot la notar, pentru a efectua demersurile sus evidentiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Ramonaghita Ramonaghita Dacă sunt divortata si am custodia copilului dar cu autoritate comună mă pot stabili in altă țară cu acesta dacă tatăl nu este de acord ? (vezi toată discuția)
Vreau sa ma transfer cu copilul in alta țară. Mary0903 Mary0903 Buna! Sunt basarabeanca cu dubla cetatenie (Ro-Md). M-am transferat si căsătorit aici in Romania cu cetățean Roman. Avem un copil de 3 ani impreuna... ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi iau copiii din românia Elena Cordoneanu Elena Cordoneanu Am custodie comuna cu fostul sot. Domiciliu copiiilor este la mine el are program de vizita si o pensie alimentara foarte mica. Imi pot lua copiii din ... (vezi toată discuția)