avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare geamuri termopan in bloc sub clauza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare geamuri termopan in bloc sub clauza dezvoltator

Buna seara, trebuie neaparat sa schimb tamplaria termopan, am aceasta clauza in contract
“ Se obliga sa nu intreprinda niciun fel de lucrari (inchidere balcoane, vopsire pereti exteriori etc) care sa modifice fata imobilului, cu exceptia schimbarii tamplariei cu pastrarea culorii albe a acesteia.”
Ii voi pastra culoarea alba, dar as vrea sa am si o impartire usor diferita: adica fara sa zidesc, fara sa sparg, in acelasi gol ferestrele sa fie altfel proportionate. Per ansamblu nu va fi mai mult PVC, ci din contra. Intra sub incidenta clauzei sau este permis?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
Dana653, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:39, 12 Iunie 2025
De obicei se doreste aspectul unitar. Adica fix o partitionare difeferia nu aveti voie Adica puteti face daca aveti 3 geamuri si se deschidea doar unul puteti face tot 3 dar sa se deschida toate.
Dar daca aveti 2 sa ramana tot doua indiferent de profil sau felul dorit fix sau mobil.
Intelegeti?
Inteleg, dar intrebarea mea se referă strict la clauza din contract, care nu pare a spune asta. Acel “cu exceptia” inseamna ca fata cladirii poate fi schimbata prin termopane?

Nivea a scris:

De obicei se doreste aspectul unitar. Adica fix o partitionare difeferia nu aveti voie Adica puteti face daca aveti 3 geamuri si se deschidea doar unul puteti face tot 3 dar sa se deschida toate.
Dar daca aveti 2 sa ramana tot doua indiferent de profil sau felul dorit fix sau mobil.
Intelegeti?

Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2025
Dana653, utilizator
Schimbati linistita, din moment ce in acea exceptie va spune doar ca trebuie pastrata culoarea. Ceea ce nu e interzis, e permis.
Multumesc, dezvoltatorul nu este cea mai prietenoasa persoana si sigur va avea o problema cu asta. Paragraful se contrazice cumva, daca citesc pana la “cu exceptia” nu e ok, daca citesc pana la capat inteleg ca este ok, dar presupun ca este o scapare.
latka a scris:

Schimbati linistita, din moment ce in acea exceptie va spune doar ca trebuie pastrata culoarea. Ceea ce nu e interzis, e permis.

Dana653, utilizator
Scripta manent, contractul este legea părților. Prietenia nu e inclusă în contract. Dacă vreți neapărat "liniste" lăsați lucrurile așa.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizaþie schimbare geamuri? ethel ethel Bună seara, Dacă cineva îşi schimbă geamurile clasice cu geamuri termopan, în cazul în care mărimea termopanului corespunde mărimii geamurilor ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Limita legala izolare fonica tamplarie exterioara constructie civila lilianadumitras lilianadumitras Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatorul subiect: am achizitionat o locuinta noua (casa), amplasata la o strada secundara, dar totusi foarte ... (vezi toată discuția)