Buna seara!
Am ramas proprietar pe casa parinteasca, dar de mai bine de zece ani nu a locuit nimeni. Proprietate cu toate acte necesare, cadastru din 2001.
In urma unei discutii recente cu vecinul meu, a declarat ca a reusit sa faca si el masuratorile terenului pe care il are, spunand ca din 11 arii cat stia ca are, acum are 11,3. Taind iarba din spatele casei, unde este gradina, am constatat ca gardul este mutat si stramb(gard din plasa). Intrebare, care sunt pasii legali pentru a verifica, si obliga sa recontruiasca gardul pe hotarul initial. Deci, intabularea prorietatii mele este din 2001, iar a lui de cateva luni.
Multumest anticipat pentru raspuns!
Daca este posedata o suprafata din terenul dumneavoastra, il dati in judecata pe vecin.
Acesta trebuie sa va restituie suprafata posedata.
Actiunea intentata e cea in granituire si revendicare.
In instanta va fi efectuata o expertiza topografica, in vederea masurarii si identificarii celor doua loturi invecinate, iar gardul va fi pozitionat in functie de rezultatele expertizei.
Daca exista un acord,masuratorile, precum si pozitionarea gardului pot fi efectuate printr-un expert cadastrist.
Granituire
danielasabo
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)