avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament intre soti

Buna ziua,

Am si eu o intrebare care poate parea cam stupida. Imi cer scuze daca acesta este cazul. Speta este urmatoarea:
Eu am achizitionat acum 10 ani un apartament prin Prima Casa. In ultima perioada trec prin niste probleme de sanatate destul de grave, sunt persoana cu handicap, urmand a iesi la pensie pe caz de boala in aproximativ 2 luni. Intrebarea mea este ... Pot vinde imobilul catre sotie? Si aici vine partea stupida ... In cazul in care nu se incadreaza la creditul necesar, pot fi codebitor in cazul acesta?

Va multumesc si imi cer scuze pentru intrebare.

O zi frumoasa in continuare.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MihaiAndrei1988 , utilizator 14:26, 18 Iunie 2025
care ar fi logica sa faceti asta ?
Simplu ... Pentru ca sotia sa nu mai fie obligata sa faca succesiune in cazul in care mie mi se intampla ceva. Eu inca mai am de plata la apartament si, in felul asta, creditul meu s-ar inchide si ap ar trece pe numele sotiei cu tot cu rate. Starea mea de sanatate este f precara, sunt legat de dializa de 3 ori pe saptamana, sunt operat pe cord deschis de 2 ori si oricand se poate intampla ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e, nu e chiar asa de simplu, nu ne apucam de ghicit, dvs trebuie sa dati detalii.
Nu puteti vinde ca e complicat, trebuie sa schimbati regimul matrimonial, sa se incadreze pt a prelua creditul, sa aveti acordul bancii si a fondului de garantare... e inutil si costisitor.
Mosteneste casa si datoria oricum.
poate dezbate mostenirea dupa ce plateste creditul ca sa nu ii puna banca bete in roate.
Nu are nici un rost sa faceti aceste manevre , nu costa mai putin , ( dimpotriva ) , si nici alergatura nu-i mai mica . Ba , sunt situatii in care eventuali mostenitori , ar putea ataca un contract de v-c , pentru ca , presupun , sotia dvs. nu va putea demonstra ca a platit pretul . Va sfatuiesc - daca-mi permiteti - sa lasati lucrurile sa curga de la sine . Macar pentru faptul ca absolut nimeni nu cunoaste ordinea in care parasim aceasta lume . Puntem banui , dar nu putem avea certitudini … Iar cel mai de ne-facut lucru este sa-ti risti acoperisul de deasupra capului . Sunt convinsa ca dvs. considerati ca e imposibil sa fiti la risc , dar … de ce sa verificati pe propria piele ? Daca aveti copii , e si mai rau , posibil sa-i lasati fara nimic . Sunt situatii in viata in care cineva poate avea o asemenea puternica influenta asupra ta , incat pare ca D-zeu iti ia mintile , si ajungi sa faci lucruri pe care , prea tarziu , le regreti . Va doresc , cu cea mai mare sinceritate , multa - multa sanatate .PS . Daca veti fi la pensie de invaliditate , e posibil ca banca sa nu va accepte ca si codebitor . Interesati-va la banca , dupa ce aveti decizia de pensie si veti sti valoarea acesteia .
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
CHKa, utilizator
M-am imaginat ca, cu pensia pe caz de boala nu voi putea fi codebitori. Motiv pentru care as fi vrut, dacă se putea, sa fac demersurile acum, cât inca am salariul mărișor.
Va mulțumesc pentru răspunsuri.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu? nellivan nellivan Sunt casatorit de 17 ani, doi copii si avem un apartament cumparat in rate pe 24 ani Sotia vrea sa plece de acasa , vrea sa divorteze si vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Plata credit dupa executare silita CRM2013 CRM2013 In cazul in care suma nu este acoperita in urma executarii imobilului , restul de plata se va retine debitorului , din venitul obtinut ?? Daca este angajat , ... (vezi toată discuția)